Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, πράγματι, φαίνεται πως στην κυβέρνηση δεν τήρησαν ούτε τα προσχήματα, αφού μεταξύ των μέσων που ενισχύθηκαν από τη λίστα Πέτσα, βρίσκεται τηλεοπτικός σταθμός του Έβρου που έλαβε 10.000 ευρώ, την ώρα που στην ηγεσία του βρίσκεται η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τα περιφερειακά Μέσα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, το όνομα της Ελένης Σώκου φιγουράρει στα επίσημα έγγραφα του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), αλλά και στον επίσημο κατάλογο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στη θέση της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της επιχείρησης «Επιχειρηματικός Οργανισμός Διεθνείς Υπηρεσίες Α.Ε.» που κατέχει τον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα Τηλεόραση. Το αυτό επιβεβαιώνεται και από το προφίλ της στα κοινωνικά δίκτυα.

Το παραπάνω γεγονός από μόνο του θα αποτελούσε σκάνδαλο, από τη στιγμή που από τον περασμένο Αύγουστο, η Ε. Σώκου έλαβε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το χρίσμα της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τα Περιφερειακά Μέσα, χωρίς να αφήσει τη θέση της στην εταιρεία. Σαν να μην έφτανε αυτό, το τηλεοπτικό κανάλι έλαβε κρατική ενίσχυση από την κυβέρνηση ποσού 10.000 ευρώ, ενώ τοπικά δημοσιεύματα την κατηγορούν πως ενεπλάκει στη διαμόρφωση της λίστας των ποσών που έλαβαν και τα υπόλοιπα ΜΜΕ της περιφέρειας του Έβρου.

Σύμφωνα δε με δημοσίευμα του alexandroupolisonline.gr, «κάποιοι ισχυρίζονται ότι στον PLUS 96.6 FM η Ελενα Σώκου δεν ήταν μόνο εργαζόμενη αλλά είχε και κάποια ιδιοκτησιακή σχέση (;) διευθυντική σχέση (;), κάτι όμως που δεν αποδεικνύεται επίσημα», ενώ αναφέρεται ακόμα πως «για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, είναι ξεκάθαρο ότι κάποια Μέσα και τα ποσά που μοιράστηκαν έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις διαπροσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις της Ελενας Σώκου».