X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Χριστουγεννιάτικο επίδομα μόνο για το προσωπικό των ΜΕΘ, χειροκρότημα για τους υπόλοιπους από τη κυβέρνηση

«Δώρο» Χριστουγέννων με τη μορφή επιδόματος αναμένεται να λάβουν μόνο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αγνώστου μέχρι στιγμής ύψους. Ωστόσο για χιλιάδες άλλους εργαζόμενους πρώτης γραμμής που εργάζονται στις απλές κλίνες νοσηλείας περιστατικών Covid, στη διενέργεια των τεστ, σε άλλους νευραλγικούς τομείς της ιδιότυπης μάχης κατά του κορονοϊού αλλά και για το υπόλοιπο προσωπικό του συστήματος Υγείας το οποίο εργάζεται σε ιδιαίτερα δύσκολες και εντατικοποιημένες συνθήκες, δεν προβλέπεται καμία ενίσχυση, καθιστώντας την απόφαση της κυβέρνησης ιδιαίτερα διχαστική.
Alexandros Michailidis / SOOC
|

Επίδομα σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σχεδιάζει να δώσει ενόψει των Χριστουγέννων η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το επίδομα θα αφορά περιορισμένο αριθμό δικαιούχων σε σχέση με το Δώρο Πάσχα το οποίο έλαβαν 108.000 εργαζόμενοι και ανερχόταν στο συνολικό ποσό 80 εκατ. ευρώ. Επίσης το επίδομα πρόκειται να καταβληθεί πριν τις γιορτές.

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντιζαμάνης, μιλώντας στη Βουλή στις 23 Νοεμβρίου, είχε αναφέρει ότι «προσεγγίζουμε υπεύθυνα το ζήτημα της ενίσχυσης του προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, χωρίς πολλές κουβέντες και με σχέδιο. Θέλουμε να ενισχύσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας και που όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν υπερβάλει εαυτόν, προκειμένου να παρέχουν απρόσκοπτα υπηρεσίες υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας».

Ακόμα είχε υποστηρίξει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ανακοινώσεις καθώς είχε σημειώσει ότι «το εξετάζουμε, αλλά πριν να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα, δεν πρόκειται να μπούμε σε λεπτομέρειες». Σε άλλο σημείο είχε πει ότι δεν είναι στη νοοτροπία μας να υποσχεθούμε «λαγούς με πετραχήλια».

Μια ημέρα μετά ωστόσο, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε ανακοινώσει ότι «η κυβέρνηση μελετά σε εκείνους που βρίσκονται στην αιχμή της μάχης κατά του κορονοϊού να έχουν μια ειδική μισθολογική μεταχείριση at hoc τον Δεκέμβριο».

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο υφυπουργός Υγείας, είχε αναφερθεί και σε άλλο ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα το οποίο έχουν αναδείξει οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, αυτό της ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. «Γνωρίζετε ότι το θέμα υφίσταται και για τον λόγο αυτό περιμένουμε τα αποτελέσματα συγκεκριμένης επιτροπής, η οποία έχει συγκροτηθεί και η οποία επεξεργάζεται προτάσεις και συγκεκριμένες λύσεις. Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τις απαντήσεις και την εισήγηση αυτής της επιτροπής. Πιστεύω ότι αυτές οι εισηγήσεις θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα του υγειονομικού προσωπικού», είχε ισχυριστεί για το θέμα ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Παρ’ όλα αυτά, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, είτε αυτοί είναι νοσηλευτές είτε γιατροί είτε λοιπό προσωπικό των μονάδων Υγείας της χώρας, φαίνεται πως θα εξαιρεθούν από το επίδομα, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί οποιαδήποτε σχετική πρόβλεψη για αυτούς. Το προσωπικό των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας, εργάζεται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, αν αναλογιστεί κανείς και το βάρος που καλούνται να σηκώσουν οι υποστελεχωμένες και πιεσμένες από τον κορονοϊό υγειονομικές μονάδες.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις