«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται εντός στόχου και οι εταίροι πρέπει να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους» τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» ο Δ.Τζανακόπουλος, ενώ διαβεβαίωσε ότι η ελληνική πλευρά έχει τηρήσει όλα τα συμφωνηθέντα και «δεν υπάρχει λόγος να καθυστερούμε το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης».

Στο ζήτημα που έχει προκύψει με την επιμέλεια του παιδιού των Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη, μετά τη σύλληψη της μητέρας του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «το παιδί πρέπει άμεσα να παραδοθεί στην οικογένειά του, ώστε να μπει σε ένα περιβάλλον ηρεμίας».

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, όλες οι διαδικασίες πρέπει να κινηθούν με επίκεντρο το συμφέρον του παιδιού. «Η διοίκηση κινείται με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς και πολύ – πολύ σύντομα θα έχουμε μια θετική εξέλιξη», επεσήμανε.

Ερωτηθείς για το Κυπριακό και τις επαφές στη Γενεύη, ανέφερε πως «η μη παρουσία του Ερντογάν στη Διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου, αφήνει ανοιχτά πάρα πολλά ενδεχόμενα», ενώ διαβεβαίωσε πως «η Ελλάδα εργάζεται συνεχώς για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη, για μία βιώσιμη λύση».