«Εάν το μέτρο εφαρμοζόταν αμέσως και σε πλήρη έκταση, το ετήσιο κόστος του εκτιμάται ότι θα δεν θα υπερέβαινε τα 15 εκατ. ευρώ σε επίπεδο Εταιρείας δηλαδή σε 2,3% περίπου του σημερινού κόστους μισθοδοσίας και στο 0,25% του ετήσιου τζίρου της. Υπενθυμίζεται ότι, κατά την τελευταία πενταετία το κόστος μισθοδοσίας της ΔΕΗ έχει μειωθεί σε άνω των 2,8 δισεκ. ευρώ αθροιστικά ή άνω των 700 εκατ. Ευρώ τον χρόνο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΔΕΗ.
ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για τη ΣΣΕ
Η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ σε καμμία περίπτωση δεν επιβαρύνει τους καταναλωτές, δεν επιφέρει μισθολογική αύξηση και δεν προκαλεί ουδεμία επιβάρυνση στον Κρατικό Προϋπολογισμό, αναφέρει η ΔΕΗ σε αποψινή ανακοίνωση
Η ΔΕΗ διευκρινίζει ειδικότερα για το επίδομα τροφείου ότι θα καταβάλλεται σε είδος και όχι σε χρήμα και ότι θα καταβληθεί σε δόσεις , αρχής γενομένης από τα ορυχεία και τις μονάδες παραγωγής.
Τονίζει, επίσης, ότι σειρά άλλων ρυθμίσεων της ΣΣΕ είτε προβλέπονταν από δικαστικές αποφάσεις είτε θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του μεσοπρόθεσμου.
Σε χρειαζόμαστε
Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις
Πολιτική Σχολιασμού