Δέκα μόλις μέρες μετά το πέρασμα του φονικού κυκλώνα «Ιανού» και η δυτική Ελλάδα δοκιμάζεται και πάλι από νέα κακοκαιρία. Σφοδρή βροχόπτωση χτύπησε πολλές περιοχές της χώρας με τις εικόνες των πλημμυρισμένων δρόμων να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους, αφήνοντας πλήθος ανοιχτών ερωτημάτων αναφορικά με την έλλειψη υποδομών και αντιπλημμυρικών έργων ανά την επικράτεια.

Πλημμύρισε η παραλιακή στο Αργοστόλι

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Κεφαλονιά, με την παραλιακή του Αργοστολίου να «πνίγεται» από το νερό.
Άγνωστες είναι μέχρι στιγμής οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας σε υποδομές και κατοικίες..

Πλημμύρες και στη Πάτρα

Όπως μετέδωσε το thebest.gr, η Ακτή Δυμαίων, μετά την Ελευθερίου Βενιζέλου και στο ύψος της ΔΕΥΑΠ, έχει πλημμυρίσει με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται με δυσκολία στο σημείο.

Επίσης ένα φρεάτιο της ΔΕΥΑΠ στην συμβολή της Ρήγα Φεραίου και της Γεροκωστοπούλου δεν ήταν σε θέση να απορροφήσει τα όμβρια ύδατα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο δρόμος.

Στις φλόγες σπίτι στη Ναύπακτο από χτύπημα κεραυνού – Υπερχείλισε ο Εύηνος

Η Ναύπακτος επίσης επλήγη από την κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης, ενώ ένα σπίτι που χτυπήθηκε από κεραυνό τυλίχτηκε στις φλόγες.

Παράλληλα η πυροσβεστική δέχθηκε αρκετές κλήσεις για άντληση υδάτων.

Επίσης ο ποταμός Εύηνος στην ορεινή Ναυπακτία υπερχείλισε με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει μέχρι το χωριό Στράνωμα.

Πνίγηκε από τη βροχή το Μεσολόγγι

Σύμφωνα με το «in.gr», η έντονη βροχόπτωση με μεγάλη διάρκεια, σε συνδυασμό με τα εκτός λειτουργίας αντλιοστάσια του Δήμου, φαίνεται πως ήταν οι αιτίες που πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια του Μεσολογγίου, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, με την πυροσβεστική να καλείται και εκεί για άντληση υδάτων.

Μέχρι νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, είχαν γίνει συνολικά 20 κλήσεις στο Μεσολόγγι για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια.