Σωστικά συνεργεία επιχειρούν σε πολλά κτήρια που έχουν μετατραπεί σε σωρούς από συντρίμμια, με τις έρευνες να εστιάζονται σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο, το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές και στο οποίο εκτιμάται ότι έχουν παγιδευτεί πολλοί από τους αγνοούμενους. Ιάπωνες, Τσέχοι και Κινέζοι είναι ανάμεσα στους τραυματίες.

Το οδικό δίκτυο υπέστη ζημιές, ενώ περίπου 1.900 κτήρια έμειναν χωρίς ρεύμα και περίπου 40.000 χωρίς νερό.
 
Η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν φθάνοντας έως και τους 5 βαθμούς τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν μετέβη στη σεισμόπληκτη πόλη σήμερα για να συντονίσει τις προσπάθειες διάσωσης και προέτρεψε την κυβέρνησή της «να κινητοποιήσει αμέσως τον “μηχανισμό αντιμετώπισης καταστροφών” και να εργαστεί με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό» για να προσφερθεί αρωγή στους σεισμοπαθείς.


 
Η Ταϊβάν βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες και πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Ένας σεισμός 6,1 βαθμών είχε σημειωθεί την Κυριακή σε σχετικά μικρή απόσταση από τη Χουάλιεν.
 
Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε έναν σεισμό που έπληξε το νότιο τμήμα της Ταϊβάν το 2016.