Δεκάδες  χιλιάδες πολίτες στον Λίβανο συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους της χώρας για έκτη συνεχόμενη μέρα. Πραγματοποιούν μια ακόμα γενική απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση, ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία.

Ξεσηκωμός των πολιτών στον Λίβανο ενάντια στην επιβολή αντιλαϊκών μέτρων

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Αljazeera, λαϊκές διαδηλώσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, που γέμισαν από την Πέμπτη και μέχρι χτες το απόγευμα τους κεντρικούς δρόμους της Βηρυτού και άλλων μεγάλων πόλεων του Λιβάνου, ανάγκασαν τη Δευτέρα την  εννιακομματική κυβέρνηση συνασπισμού του Χαρίρι να ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας που επιβαρύνουν τους πολίτες.

Ωστόσο, το σχέδιο του προϋπολογισμού για τα 2020 παραδίδει στα χέρια ιδιωτών  τη δημόσια εταιρεία τηλεπικοινωνιών, ενώ δρομολογούνται η «αναδιάρθρωση» του τομέα της Ενέργειας και η κατάργηση υπουργείων και άλλων δημόσιων υπηρεσιών.

Παρουσιάζοντας το προσχέδιο του προυπολογισμού για το 2020, ο Χαρίρι παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση του αναγκάστηκε να «τραβήξει» ορισμένα μέτρα  εξαιτίας των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών, καθώς οι διαδηλωτές «έσπασαν όλους τους φραγμούς και ταρακούνησαν όλα τα πολιτικά κόμματα».