Παρά το γεγονός ότι όλοι οι άνθρωποι που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τις πρώτες πρωινές ώρες για μία μικρή κίνηση μνήμης και τιμής τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα προστασίας η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές ακόμη και δικηγόρων, στοιβάζοντας τους προκλητικά σε κλούβες.

Η αστυνομία αρχικά εμπόδιζε ακόμα και δημοσιογράφους – φωτορεπόρτερ να προσεγγίσουν το μνημείο, ενώ έπειτα προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές.

«Γίνεται προσαγωγή ανθρώπων που τηρούσαν τα μέτρα, ζητούσαν να πάνε να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο. Με παραδοχή από το αρμόδιο όργανο πως δεν παραβίαζαν τα μέτρα. Προσάγουν δημοτικούς συμβούλους και συνδικαλιστές. Αυτό που συμβαίνει δεν έχει καμία σχέση με τη δημόσια υγεία. Ο μόνος κίνδυνος να μην τηρηθούν τα μέτρα είναι μέσα στις κλούβες. Δεν έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία, αλλά με καθαρό αποκλεισμό» δήλωσε ο δικηγόρος, Θανάσης Καμπαγιάννης, ενώ λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία προχώρησε στη προσαγωγή του καθώς και στη προσαγωγή του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη.

Ακόμη προσήχθησαν: Πέτρος Κωνσταντίνου, δημ.σύμβουλος Αθήνας, Πάνος Γκαργκάνας διευθυντής της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη, Χρίστος Αργύρης, μέλος γ.σ της ΑΔΕΔΥ, Ζαννέτα Λυσικάτου, γιατρός και μέλος του δ.σ του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ.Σάββας, Δήμητρα Δασκαλάκη, δημοσιογράφο της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη, Κατερίνα Πατρικίου, μέλος δ.σ του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ.Σάββας, Νίκος Αλεξανδράτος, κοινοτικός σύμβουλος Αθήνας και πολλά ακόμη μέλη τους Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, υγειονομικούς, συνδικαλιστές/τριες, φοιτητές/τριες, αγωνιστές/τριες της επαναστατικής αριστεράς.

Στοιβαγμένοι σε κλούβες 

Όπως ανέδειξε βίντεο της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη» μέσα από τις κλούβες, οι προσαχθέντες απευθύνουν έκκληση για να βγουν από το λεωφορείο στο οποίο βρίσκονται με αρκετούς ανθρώπους και αστυνομικούς των οποίων δεν γνωρίζουν το υγειονομικό προφίλ. Εξάλλου, οι προσαχθέντες τηρούσαν όλα τα μέτρα μέχρι που στοιβάχθηκαν μέσα στο λεωφορείο. Ωστόσο, οι εκκλήσεις τους έμειναν αναπάντητες.