Μιλώντας στο «Έθνος», ο Π. Παυλίδης δήλωσε ότι έχει ταυτοποιήσει 39 νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες μέσα στο 2018 και αν και δεν υπάρχουν ακριβή στατιστικά, εκτιμά πως ο αριθμός των θυμάτων και στις δύο όχθες του ποταμού από το 2000 έως σήμερα προσεγγίζει συνολικά τους 1.000 ανθρώπους. Οι περισσότεροι πέθαναν από πνιγμό ή υποθερμία, άλλοι έπειτα από τροχαία δυστυχήματα σε δρομολόγια διακινητών ή παρασύρσεις από τρένα, κάποιοι έπεσαν και θύματα εγκληματικής ενέργειας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «από την τουρκική πλευρά δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία, αλλά εκτιμούμε πως ο αριθμός των θυμάτων είναι αντίστοιχος με τη δική μας πλευρά». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ, από το Σάββατο ομάδες έρευνας αναζητούσαν τα τρία κοριτσάκια νηπιακής ηλικίας και έναν ενήλικο άνδρα που χάθηκαν στα νερά του ποταμού το πρωί του Σαββάτου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Ant1 δεν υπήρξαν αγνοούμενοι

Εδώ και χρόνια, μετά από την ιατροδικαστική εξέταση, οι σοροί νεκρών προσφύγων και μεταναστών μεταφέρονται για ταφή, είτε στο μουσουλμανικό νεκροταφείο στο Σιδηρώ Έβρου είτε στο πολιτικό νεκροταφείο της Ορεστιάδας. Οι περισσότεροι κηδεύονται χωρίς όνομα, με έναν αριθμό που αντιστοιχεί σε δείγμα DNA σε περίπτωση εκ των υστέρων αναζήτησης από τους οικείους τους, αλλά και σε προσωπικά τους αντικείμενα που βρίσκονται στα ρούχα τους, τα οποία φυλάσσονται στην υπηρεσία.