Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας, από σήμερα Τρίτη, τα ελληνικά νησιά μπαίνουν στην «πορτοκαλί λίστα» της χώρας, γεγονός που σημαίνει πως οι ταξιώτες που επιστρέφουν από ελληνικά νησιά θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα δέκα ημερών.

Όπως αναφέρει το DutchNews, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας RIVM, συνέστησε ακόμα στους ειδικούς να παρακολουθούν την κατάσταση στην Ελλάδα το προσεχές φθινόπωρο, καθώς αποτελεί προορισμό και για τις φθινοπωρινές διακοπές των Ολλανδών.

Υπενθυμίζεται πως μόλις τη Δευτέρα, η βρετανική κυβέρνηση προχώρησε στην ανακοίνωση πως όσοι επιστρέφουν στην Αγγλία από επτά νησιά της Ελλάδας οφείλουν να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών. Συγκεκριμένα, όσοι και όσες επιστρέφουν στην Αγγλία από τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο, θα είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, με το μέτρο να ξεκινά να ισχύει από την προσεχή Τετάρτη.

Η απόφαση αυτή της βρετανικής κυβέρνησης που αφορά ελληνικούς προορισμούς δεν ήταν η πρώτη για το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς από την περασμένη εβδομάδα, η Ουαλία ανακοίνωσε πως σε αντίστοιχη καραντίνα θα μπαίνουν όσοι ταξιδιώτες επιστρέφουν από Μύκονο, Ζάκυνθο, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο και Κρήτη. Επίσης, η Σκωτία έχει ήδη ανακοινώσει 14ήμερη καραντίνα για όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις από το υπουργείο Τουρισμού

Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, επιτέθηκε στον υπουργό Τουρισμού και τόνισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κοροϊδεύει τους τουρίστες και τον ελληνικό λαό.

«Νέο πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό η απόφαση της Ολλανδίας- μετά της Βρετανίας- να επιβάλλει καραντίνα σε όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές στα ελληνικά νησιά. Ο Υπουργός Τουρισμού που καλούσε τους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα ως έναν ασφαλή προορισμό οφείλει να παρέμβει έστω την ύστατη ώρα.

Είναι κ. Θεοχάρη όλα τα νησιά μας υψηλού κινδύνου; Τι ενέργειες έχει κάνει η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί; Το οτι κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, δε σημαίνει οτι μπορούν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τους τουρίστες και τον ελληνικό λαό».

Διαβάστε ακόμα:

Επτά ελληνικά νησιά στη λίστα υποχρεωτικής καραντίνας της Βρετανίας