Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Real News», η Φ. Γεννηματά ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία για κανένα από τα δύο κόμματα. Απάντησε πως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκλείεται η πρωτιά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καθώς τα άλλα δύο κόμματα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

«Γιατί θεωρείτε δεδομένη τη σειρά εκλογής των κομμάτων; Όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ο ελληνικός λαός μπορεί να κάνει υπερβάσεις και να διαψεύδει τις προβλέψεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη σε ελεύθερη πτώση. Η Νέα Δημοκρατία έχει δημοκοπικό προβάδισμα, αλλά στην πραγματικότητα δεν πείθει ούτε τον τρισυπόστατο εαυτό της. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κερδίζει διαρκώς έδαφος. Επομένως, η επανάληψη του Μαΐου 2012 όταν τρία κόμματα βρέθηκαν πολύ κοντά στην πρώτη θέση είναι μια σοβαρή πιθανότητα. Οι επόμενες εκλογές θα είναι ντέρμπι για τρεις».

«Δεκανίκι του Μητσοτάκη ο Τσίπρας»

Αναφερόμενη στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προγραμματικό διάλογο, επανέλαβε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό δεκανίκι του προέδρου της ΝΔ, καθώς με την πολιτική του ανέστησε τη Δεξιά και συγκάλυψε τις ευθύνες της περιόδου 2004 – 2009.

«Εμείς έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία, με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική και αυτό θα ακολουθήσουμε μέχρι τέλους. Δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε δεκανίκι κανενός. Το πραγματικό δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη είναι ο κ. Τσίπρας. Τόσο βολικό που αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον εφεύρει! Με την πολιτική του ανέστησε τη δεξιά και υπήρξε στρατηγική του επιλογή –από όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση– να συγκαλύψει συνειδητά τις μεγάλες ευθύνες της διακυβέρνησης του 2004- 2009. Η Νέα Δημοκρατία δικαίως θα συμπεριλάβει ιστορικά τον κ. Τσίπρα ως μέγα χορηγό της».