Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στα πλαίσια αστυνομικής επιχείρησης τις πρωινές ώρες συνελήφθησαν δεκατέσσερα άτομα για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες, οι οποίοι φέρονται να τροφοδοτούσαν με χρήματα λογαριασμούς ατόμων που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις τρομοκρατίας.
 

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των ενταλμάτων σε βάρος τους.
 
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
 
Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.
 
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.
 

Σύνδεση με τον Κ. Γιαγτζόγλου


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, οι κατηγορούμενοι κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο, φέρεται ότι εμπλέκεται ο κρατούμενος των φυλακών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, Κ. Γιατζόγλου, που είχε συλληφθεί για την υπόθεση αποστολής παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Αυτός ο λογαριασμός είχε ανοιχτεί με πλαστή ταυτότητα.

Τα ονόματα των 14 συλληφθέντων προέκυψαν από τη συνεχιζόμενη έρευνα του ειδικού εφέτη ανακριτή, με την συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής ενώ η ΕΛΑΣ κάνει λόγο για «σοβαρή υπόθεση» καθώς είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται άτομα για καταθέσεις στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» που επικαλείται πληροφορίες από συντάκτη της εφημερίδας «Βήμα», το συνολικό ποσό του λογαριασμού ανέρχεται στα 3.000 με 4.000 ευρώ ενώ δεν είναι γνωστό αν όσοι είχαν καταθέσει το συγκεκριμένο λογαριασμό γνώριζαν τον προορισμό των χρημάτων.