Αν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συγκαλέσει τέτοια συνάντηση, η Α. Μέρκελ δεν θα αρνηθεί, δήλωσε εκπρόσωπός της, αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπήρχε ακόμη πρόσκληση.
 
Όπως επισημάνθηκε, επίσης, είναι σαφές ότι η αξιολόγηση της κατάστασης στην Ελλάδα θα γίνει από τους θεσμούς και όχι από μεμονωμένες χώρες, ενώ βάση για όλες τις συζητήσεις σχετικά με την Ελλάδα αποτελεί η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.
 
Σχετικά με την πρόσκληση που απηύθυνε η Α. Μέρκελ στον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο ίδιος εκπρόσωπος δήλωσε ότι είναι σημαντικό τώρα να μιλάμε ο ένας με τον άλλον. «Είναι ακριβώς ο σωστός χρόνος για διεξοδική, άμεση συζήτηση» πρόσθεσε και σημείωσε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί και δείπνο εργασίας.
 
 

Σωστή στιγμή για συζήτηση
 

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ ανέφερε: «Τώρα ήρθε η ώρα, που η καγκελάριος είναι πεπεισμένη ότι είναι η σωστή στιγμή για να κάνει με τον Α. Τσίπρα διεξοδική συζήτηση».
 
Αναφερόμενος στην ατζέντα της συνάντησης, ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ότι τα θέματα είναι αυτονόητα, και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ όμως και να προβλέψω τι θέματα θα θέλει να θέσει ο έλληνας πρωθυπουργός. Είναι απολύτως σαφές ότι το θέμα θα είναι να συζητηθεί η κατάσταση, η οποία έχει προκύψει μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων μελών της ευρωζώνης και να δούμε πώς μπορούμε, στη βάση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, να προχωρήσουμε σε επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος».