X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Δεληβοριάς: Θέατρο του παραλόγου οι απαγορεύσεις στον Πολιτισμό

Τον παραλογισμό που επικρατεί στον χώρο του Πολιτισμού μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει μόνο όλες τις συναυλίες σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους στηλιτεύει σε ανάρτησή του ο Φοίβος Δεληβορίας, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την παράστασή του στο θέατρο «Άλσος», που θα πραγματοποιηθεί κανονικα με όλα τα απαραίτητα μέτρα, σε σύγκριση με τη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στον ίδιο χώρο, με τα ίδια μέτρα, που ακυρώνεται.
|

«Oι 2 παραστάσεις της “Ταράτσας” στο “Άλσος” (με καλεσμένους τους Καίτη Γαρμπή και Δημήτρη Μεντζέλο στις 24/9 και Σταμάτη Κραουνάκη-Χρήστο Νικολόπουλο στις 1/10) θα γίνουν κανονικά, δεδομένου ότι το “Άλσος” είναι θέατρο και η παράστασή μας μουσικοθεατρική.Δεν είναι όμως σουρεαλιστικό, στον ίδιο χώρο, με τα ίδια αυστηρά μέτρα, την ίδια θερμομέτρηση, τα ίδια καθίσματα που πιάνουν το 60% του χώρου να μην μπορεί να γίνει η συναυλία του Μαραβέγια μόνο και μόνο επειδή είναι…συναυλία; Αν δει, μάλιστα, κανείς, τι συμβαίνει με καζίνα, ναούς, ΜΜΜ κλπ. το τοπίο φεύγει από τον πρώϊμο σουρεαλισμό και οδηγείται στο ύστερο θέατρο του Ιονέσκο» αναφέρει ο Φοίβος Δεληβοριάς και προσθέτει:

«Νομίζω πως οι μόνες σοβαρές επιλογές που έχουν οι ιθύνοντες είναι δύο: είτε τα σταματάει όλα κανείς για κάποιο διάστημα, θεσπίζοντας όμως μια γενναία επιδοματική πολιτική για όλους τους εργαζομένους των κλάδων που πλήττονται, είτε αφήνει όλες τις εκδηλώσεις να λειτουργήσουν με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και ελέγχους. Εννοείται πως κι εγώ και όλοι οι συνάδελφοί μου στηρίζουμε τη δεύτερη λύση. Στο “Άλσος” προσπαθήσαμε να γίνουμε κι ένα υπόδειγμα σοβαρής λειτουργίας, κάναμε ό,τι περνούσε απ’το χέρι μας για να αποδείξουμε πως όλα μπορούν να λειτουργήσουν σ’αυτή τη δύσκολη εποχή, όταν υπάρχει μεράκι και υπευθυνότητα.

Έστω και τελευταία στιγμή λοιπόν, προτρέπουμε τα αρμόδια Υπουργεία να ακούσουν υπεύθυνα τις λύσεις που τους προτείνουν τα σωματεία τόσο για τη δύσκολη καλοκαιρινή σεζόν που τελειώνει, όσο και για τον ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Υπάρχει ακόμα χρόνος να σωθούμε.

Αλλιώς, η καλύτερη λύση για τον φίλο μου τον Κωστή και όλους όσους θα εργάζονταν στη συναυλία του, θα είναι να παίξουν κανονικά στο “Άλσος”, ονομάζοντας απλώς την παράστασή τους “Άμλετ”. Και η μοναδική λύση για τους υπόλοιπους στον κλάδο της μουσικής, θα είναι η αποστήθιση του “Να ζει κανείς ή να μη ζει”, με επίγνωση του γεγονότος πως αν συνεχιστεί αυτή η άνωθεν ανευθυνότητα, η απάντηση στο δίλημμα θα είναι αναγκαστικά το “να μη ζει”»

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα περιορισμού στην Αττική, με ένα από αυτά να είναι η αναστολή κάθε συναυλίας, σε κλειστό ή ανοικτό χώρο, για 14 ημέρες. Η κίνηση αυτή προκαλεί αντιδράσεις στον χώρο, σε συνδυασμό και με τα πενιχρά μέτρα στήριξης του προηγούμενου διαστήματος, με το επίδομα των 534 ευρώ που λαμβάνουν άνθρωποι της Τέχνης, αν πληρούν όμως συγκεκριμένες προϋποθέσει σχετικά με την προυπηρεσία τους.

Έκτακτο συλλαλητήριο ηθοποιών και μουσικών με απαίτηση για συγκεκριμένες δεσμεύσεις

Έκτακτο συλλαλητήριο της Δευτέρα θα πραγματοποιήσει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, απαιτώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις μετά την αναστολή για 14 ημέρες όλων των συναυλιών στην Αττική. Το συλλαλητήριο στηρίζει και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, μολότι τελικά τα θέατρα εξαιρέθηκαν από τα μέτρα περιορισμού, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε προσπάθειες καλλιέργειας διχασμού μεταξύ των καλλιτεχνών.

 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις