Μιλώντας στον Real FM, ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων επισήμανε πως δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να δανειστεί η χώρα μας από τη νεοσυσταθείσα τράπεζα των  BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική).

«Η χώρα μας έχει εναλλακτικές δυνατότητες και ρευστότητας και χρηματοδότησης. Ακόμα και εκεί, αν χρειαστεί να ζητήσουμε χρηματοδότηση και μας τη δώσουν με ευνοϊκούς όρους και χωρίς μνημόνια και χωρίς όρους υποταγής της πατρίδας μας, και μας δανείσουν όπως δανείζεται μια κανονική χώρα, γιατί πρέπει να το αποκλείουμε; Είναι μία δυνατότητα που είναι και αυτή στο τραπέζι», ανέφερε ο Δ. Στρατούλης.
Σχετικά με την δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου, που είπε ότι «βρισκόμαστε μεταξύ εκβιασμού και κακής συμφωνίας», δήλωσε ότι η κυβέρνηση κρατάει τις κόκκινες γραμμές της και δεν πρόκειται να μπει σε τέτοιου είδους διλλήματα.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι από τη στιγμή που επιμένουμε στις κόκκινες γραμμές μας και κυρίως από τη στιγμή που επιμένουμε ότι η όποια συμφωνία θα πρέπει να μην αναιρεί και να μην ακυρώνει τις βασικές πλευρές του προγράμματός μας, παρά τους εκβιασμούς, παρά τις πιέσεις και με τη στήριξη του ελληνικού λαού, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Επομένως το δίλημμα ή σας εκβιάζουμε να υπογράψετε ή συνεχίζουμε την πιστωτική ασφυξία, νομίζω σε ένα τέτοιο δίλημμα δεν πρέπει να μπει και δεν μπαίνει η κυβέρνηση.

Εκτίμησή μου είναι επίσης ότι οι βασικές μας προγραμματικές δεσμεύσεις και για τον ΕΝΦΙΑ και για τον ΦΠΑ πρέπει να τηρηθούν. Και από εκεί και πέρα, μένουν οι μέρες που μένουν για να διαπραγματευτούμε και να εξασφαλίσουμε μία συμφωνία που δεν θα μας οδηγήσει σε ταπεινωτική υποταγή αλλά θα ανοίγει δρόμους ελπιδοφόρους –τουλάχιστον θα δίνει κάποιες θετικές διεξόδους για τον λαό και την πατρίδα».

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης σύνδεσμος με τους BRICS

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, θα παίξει ρόλο – κλειδί στην προσέγγιση ανάμεσα σε Ελλάδα και BRICS