Με την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την επιλογή της φυγής διά των εκλογών προσανατολίζεται να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο κρίσιμο προσεχές 20ήμερο, μέχρι να ολοκληρωθεί και η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζεται ότι η επιλογή του Σταύρου Δήμα εκφράζει την μνημονιακή πολιτική, αν και σε γενικές γραμμές δεν στάθηκαν στο πρόσωπο, καθώς έχουν μια εντελώς άλλη οπτική για τη διαδικασία, την οποία συνδέουν με τη γενικότερη πολιτική που ακολουθείται.

Σε αυτό το κλίμα, ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του κινούνται σε ρυθμούς προετοιμασίας για την διεξαγωγή εθνικών εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, εντός των ημερών αναμένεται να δοθούν εντολές ακόμη και για την προπαρασκευή των πρώτων νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Το σύνθημα για εκλογική ετοιμότητα δόθηκε σε μία προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το μεσημέρι της Τρίτης, απόντος του Αλέξη Τσίπρα, όπου δόθηκαν οδηγίες για γενική προετοιμασία σε κομματικό κατ' αρχάς επίπεδο.

Τέλος. για σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Εντείνουν  τις διαβουλεύσεις με ανεξάρτητους βουλευτές και το κόμμα του Φώτη Κουβέλη και όλα αυτά με στόχο να υψώσουν κοινοβουλευτικό τοίχος στην εκλογή του προέδρου και στην τρίτη ψηφοφορία.