Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό στο TRT, ο Π. Καμμένος επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός τον εξαπάτησε στη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς είχαν συμφωνήσει πως η Συμφωνία θα έρθει προς επικύρωση στην ελληνική Βουλή τον Μάρτιο, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να διασφαλίσει τη φίμωση του.

«Ο κ. Τσίπρας με εξαπάτησε διότι η πρώτη συμφωνία μας ήταν ότι θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών μετά τις εκλογές και η δεύτερη συμφωνία μας ότι θα έρθει στη Βουλή μετά το Μάρτιο. Όμως εκείνο που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε μια συνεργασία είναι να πάρει βουλευτές από τον κυβερνητικό του εταίρο και να διασφαλίσει τη φίμωση στη βουλή ενός ανθρώπου που μιλάει 25 χρόνια στη βουλή. Και για να με χτυπήσει προσπάθησε με μεθόδευση του Πρόεδρου της Βουλής να μου αφαιρέσει το λόγο ως πολιτικού αρχηγού».

Ο Π. Καμμένος τόνισε πως δεν έχει ξαναδεί πολιτικό αμοραλισμό όμοιο με του Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός ενήργησε όπως είχε ενεργήσει στο παρελθόν ο Αντώνης Σαμαράς και διέπραξε αποστασία εις βάρος του κυβερνητικού του εταίρου.

«Είπε στη Βουλή “προσπάθησα να σε προφυλάξω μην γίνεις Σαμαράς”. Ενώ έγινε ο ίδιος Σαμαράς. Την προδοσία την έκανε ο ίδιος. Αυτόν τον πολιτικό αμοραλισμό στην Ελλάδα, προσωπικά δεν τον έχω ξαναδεί. Αποστασίες έχω ξαναδεί, αλλά αποστασία τέτοια η οποία να αφορά τον κυβερνητικό σου εταίρο και μάλιστα από την Αριστερά, δεν το είχαμε ματαδεί».

Τα «20 λεπτά των Σκοπίων» και οι δειλοί Τούρκοι

Αναφερόμενος στην Βόρεια Μακεδονία, τόνισε πως δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα, καθώς μια ίλη τεθωρακισμένων θα μπορούσε να διασχίσει τη γειτονική χώρα μέσα σε 20 λεπτά. «Τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά. Αν αποφασίσει μια ίλη τεθωρακισμένων να περάσει μέσα θα φτάσει στην άλλη πλευρά των Σκοπίων. Θα φτάσει στη Σερβία».

Ερωτηθείς για την Τουρκία, υποστήριξε πως παρά τον λεκτικό τσαμπουκά οι Τούρκοι είναι στην πραγματικότητα δειλοί όταν έχουν απέναντι τους μια αποφασισμένη χώρα. «Έχουν μια πολιτική λεκτικού τσαμπουκά ο οποίος δεν συνδέεται πάντα με απειλή πραγματική χρήσης βίας. Οι Τούρκοι είναι δειλοί. Όταν καταλάβουν ότι έχουν απέναντι τους μια αποφασισμένη Ελλάδα ή έναν αποφασισμένο γείτονα είναι από αυτούς που κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο για να κάνουν τσαμπουκά, αλλά μόλις κατεβαίνει ο ψηλός, φεύγουν».