Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτή η αντίδραση του υπουργού ήλθε μετά από σχετικές καταγγελίες για διακοπές παροχών ακόμη και σε οφειλές 300 ευρώ, κάτι που από πλευράς πολιτικής ηγεσίας αντιμετωπίζεται ως υπονόμευση της φιλολαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

«Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο πολιτικού σαμποτάζ. Αυτή η κυβέρνηση τα έχει δει όλα. Έχουμε δώσει πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις, η δουλειά των διευθυντών είναι να κινούνται με βάση τις κατευθύνσεις της διοίκησης.  Αν κάποιος περιφερειακός διευθυντής δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο, θα αντιμετωπιστεί με πλεόνασμα αυστηρότητας», δήλωσε συγκεκριμένα ο Πάνος Σκουρλέτης. 

Την ίδια στιγμή, κύκλοι του υπουργείου αφήνουν ανοικτό παράθυρο για μείωση τιμολογίων του ρεύματος, υπό τον όρο πως οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. 

Επίκειται, πάντως, η κατάργηση της έκπτωσης 20% στα βιομηχανικά τιμολόγια του ηλεκτρικού και αμέσως μετά η έναρξη συζητήσεων μεταξύ ΔΕΗ και μεγάλων καταναλωτών για τη διαμόρφωση νέων τιμολογίων. 

Ζήτημα ημερών είναι και η υπογραφή της απόφασης με την οποία θεσπίζεται το μέτρο της λεγόμενης διακοψιμότητας που οδηγεί, επίσης, σε μείωση του κόστους για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις.