Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κληθεί και ο Τάκης Μπαλτάκος σε ακρόαση, αλλά και πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ, Τάσος Γκαρής.
 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Βούτσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θανάσης Πετράκος και Παναγιώτης Λαφαζάνης) σημείωσαν ότι υπάρχει μείζον θέμα δημοσίου συμφέροντος, διότι ο T. Μπαλτάκος, βάσει όσων αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αντωνόπουλος, επιχείρησε εξωδικαστικό συμβιβασμό για πολύ σοβαρή υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου.
 
Από την πλευρά της ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με το αίτημα, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί την εμπλοκή του ονόματος του Τ. Μπαλτάκου που σήμερα ενεργεί ως δικηγόρος και όχι ως γραμματέας της κυβέρνησης, «θέση στην οποία βρέθηκε, κακή τη μοίρα».
 
Αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Αναστάσιος Νεράντζης δήλωσε ότι διαφωνεί με το αίτημα, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική διαδικασία και άρα η επιτροπή δεν δικαιούται να ασχοληθεί με το θέμα.
 
Ο Απόστολος Κακλαμάνης είπε ότι σε αυτή τη φάση η Επιτροπή Θεσμών δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με το θέμα.
 
Επισήμανε, όμως, πως αν αποδειχθεί ότι ο κ. Μπαλτάκος ενεπλάκη στην υπόθεση, ενώ είχε την ιδιότητα του γραμματέα της κυβέρνησης, τότε υπάρχει θέμα που η Επιτροπή Θεσμών θα πρέπει οπωσδήποτε να ερευνήσει.