Σε μέρα δράσης των συνδικάτων για τα μέσα μεταφοράς προχωρούν την Πέμπτη Εργατικά Κέντρα της Αττικής, Ομοσπονδίες και Σωματεία, διαμαρτυρόμενοι για το «τσουβάλιασμα» που υφίστανται οι πολίτες στα μέσα μεταφοράς, λόγω των αραιών δρομολογίων που οφείλονται στην έλλειψη οχημάτων και προσωπικού.

Το ΠΑΜΕ τονίζει σε ανακοίνωση του ότι «δεν παίζουμε την υγεία μας στα ζάρια. Απαιτούμε συχνά και ασφαλή δρομολόγια για τον λαό. Επίταξη των ιδιωτικών λεωφορείων» και καταγγέλλει τις ευθύνες της κυβέρνησης που «αντί να υλοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των Συνδικάτων και των μαζικών φορέων για να προστατεύσει την υγεία του λαού και να διασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά του, αξιοποιεί αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες για να δυναμώσει την επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες, μεγαλώνοντας τα προβλήματα, φέρνει νέους αντιλαϊκούς νόμους, ενώ προχωρά στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού».

Απαιτούν πύκνωση δρομολογίων ειδικά στις ώρες αιχμής σε όλα τα μέσα μεταφοράς, μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες και τους επιβάτες. Δωρεάν μετακίνηση σε εργαζόμενους που έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους ή έχουν εξαναγκαστεί σε εκ περιτροπής εργασία, επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά καινούργιων οχημάτων και βαγονιών, αλλά και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στη Θεσσαλονίκη εργατικά σωματεία θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις πρωί και απόγευμα στις στάσεις του Νέου Σιδηροδρομικού σταθμού, Αριστοτέλους στο πέταλο, Μητροπόλεως στο ύψος της Αριστοτέλους και στη Καμάρα, ενώ το απόγευμα παρεμβάσεις θα γίνουν σε πολλές γειτονιές της πόλης.

Στην Αττική θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις – παρεμβάσεις στα εξής σημεία:

Σταθμός Προαστιακού Κορωπίου, στις 7 π.μ.

Σταθμός ΜΕΤΡΟ Δάφνης, στις 7 π.μ. και στις 8 π.μ.

Σταθμός ΜΕΤΡΟ Κορυδαλλού, στις 7.30 π.μ.

Σταθμός ΜΕΤΡΟ Σύνταγμα, στις 8 π.μ.

Σταθμός ΜΕΤΡΟ Μέγαρο Μουσικής, στις 8 π.μ.

Σταθμός ΜΕΤΡΟ Ηλιούπολης, στις 8 π.μ.

Σταθμός ΗΣΑΠ Αττικής, στις 8 π.μ.

Σταθμός ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα, στις 8 π.μ.

Αμαξοστάσιο ΕΘΕΛ Ανθούσας, στις 9.30 π.μ.

Στα γραφεία της ΟΣΥ στο Ρέντη, στις 10 π.μ.

Σε στάσεις των λεωφορειακών γραμμών 608 και 235 στην Λ. Παπάγου στου Ζωγράφου, στις 10 π.μ.

Στη λεωφορειακή γραμμή 224 στην λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, στις 10 π.μ.

Δημαρχείο Σπάτων στις 11 π.μ.