Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ρ. Δούρου σε συνέντευξή της στην Αυγή, επανέλαβε την ανάγκη προγραμματικών συγκλίσεων και ενόψει της εφαρμογής της απλής αναλογικής τόνισε ότι «δεν θα είμαι εγώ η πρώτη που θα φύγει από το τραπέζι της συνεννόησης. Βασικά, θα είμαι η τελευταία που θα αποχωρήσει από την αίθουσα». Στη συνέχεια δήλωσε ότι η Ελλάδα παραμένει προοδευτική πλειοψηφία, προσθέτοντας ότι επιμένει να κάνει λόγο «για την ανάγκη προγραμματικών συγκλίσεων, την υπεράσπιση και ενίσχυση των κοινωνικών δομών, τη διατήρηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και την αποτροπή επιστροφής σε μια αμαρτωλή νοοτροπία διοίκησης και άσκησης της εξουσίας».
 
Για τον αντίπαλό της στον β' γύρο των περιφερειακών εκλογών της Αττικής, Γ. Πατούλη, υπογράμμισε ότι έχει δώσει «δείγμα γραφής αναποτελεσματικότητας και γκρίζων σημείων» καλώντας παράλληλα τους πολίτες «να συγκρίνουν και να κρίνουν». Στη συνέχεια ανέφερε ότι «φτάσαμε πολύ μακριά αυτά τα χρόνια για να γυρίσουμε πίσω. Για να επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω»,  επισημαίνοντας ότι «θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Και μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα για μια Αττική της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, με κοινωνικό πρόσημο και σεβασμό στο περιβάλλον. Και, φυσικά, δεν θα υποχωρήσουμε σπιθαμή από την αξίωση ηθικής διοίκησης, προάσπισης του κοινωνικού κράτους και σεβασμού στις εξατομικευμένες ανάγκες των συμπολιτών μας. Αυτό είμαστε και γι΄ αυτό ενοχλήσαμε».
 

«Το πολιτικό μήνυμα στάλθηκε ήδη. Αυτή την Κυριακή διαλέγουμε περιφερειάρχη»

 
Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η Ρ. Δούρου ανέφερε ότι «αυτή την Κυριακή διαλέγουμε περιφερειάρχη αφού έχουν αποτυπωθεί ανόθευτα τα μηνύματα που θέλαμε να στείλουμε, με ανόθευτο τρόπο, στο Περιφερειακό Συμβούλιο». Στη συνέχεια τόνισε ότι οι πολίτες έχουν να διαλέξουν μεταξύ μιας συλλογικής προσπάθειας που έκανε τα αυτονόητα, τα οποία όμως δεν είχαν γίνει ούτε την περίοδο των μνημονίων ούτε την περίοδο της ψευδεπίγραφης ευμάρειας» και «ενός ανθρώπου που έχει υπηρετήσει επί 12 χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που βρέθηκε να διεκδικεί την Περιφέρεια Αττικής ύστερα από εσωκομματικό εκβιασμό, και το έργο του στον δήμο του δεν συγκρίνεται με όσα έχει κάνει η Δύναμη Ζωής σε μια μόνο θητεία».
 
Σχετικά με την στοχοποίησή της για τις συνέπειες της πλημμύρας και της πυρκαγιάς στη Μάνδρα και το Μάτι υπογράμμισε ότι δεν κρύφτηκε και ανέλαβε τις ευθύνες. Συγκεκριμένα η Ρ. Δούρου ανέφερε ότι «ακόμα περιμένω τον Γ. Πατούλη να καταδικάσει τη στάση υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων που μπερδεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα με υποτιθέμενες ευθύνες. Εγκάλεσα από την πρώτη στιγμή όλους τους φορείς της Ελληνικής Δημοκρατίας λέγοντας ότι “δεν μπορείτε να τα έχετε κάνει όλα καλά όταν έχουμε τέτοιο αποτέλεσμα”. Είπα ότι πρέπει γρήγορα η δικαιοσύνη να αναλάβει την έρευνα. Πήγα η ίδια στη δικαιοσύνη, για να πούνε κάποιοι δημοσιογράφοι ότι η Δούρου πήγε να μηνύσει τον εαυτό της».
 

«Οι πρόσφατες κάλπες χρησιμοποιήθηκαν ως τζάμπα exit poll ενόψει εθνικών εκλογών»

 
Σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό του news24/7, η περιφερειάρχης Αττικής και εκ νέου υποψήφια ανέφερε ότι οι πρόσφατες κάλπες χρησιμοποιήθηκαν ως «τζάμπα exit poll ενόψει εθνικών εκλογών», προσθέτοντας ότι οι πολιτικοί της αντίπαλοι ζητούσαν συνεχώς τη παραίτησή της. «Αφού δε ζητήσαμε παραίτηση από τον Σ. Αρναουτάκη και τον Κ. Μπακογιάννη σε αντίστοιχες τραγωδίες, γιατί ζητάμε από την Δούρου;» αναρωτήθηκε η υποψήφια περιφερειάρχης. Σχετικά με τον Γ. Πατούλη, υποστήριξε ότι η θέση του δεν είναι γνωστή για πολλά θέματα όπως αυτό της υγείας, των σκουπιδιών και της καύσης.
 
 

«Ο Πατούλης το μόνο που έχει να επιδείξει είναι φωτογραφίες που σπρώχνει παιδιά»

 
Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1,η Ρ. Δούρου παρομοίασε τον εαυτό της με τον μαυροσκούφη μέσα στο χαράκωμα, προσθέτοντας ότι «έχω ανακαταλάβει το πρώτο χαράκωμα και μέχρι την Κυριακή πρέπει να κάνω ανακατάληψη όλου του πεδίου μάχης. Δεν είχα την πολυτέλεια να μπω στη λογική των αριθμών». Τέλος, για τον Τ. Πατούλη ανέφερε ότι «με ψευτομαγκιά λέει ότι ποτέ δε χάνει τις εκλογές», καθώς και ότι «προσπάθησε να συρρικνώσει» τη προεκλογική περίοδο αποφεύγοντας οποιοδήποτε debate. Το μόνο που έχουμε δει από αυτόν είναι εξαιρετικές φωτογραφίες, να σπρώχνει τα παιδιά σε αναστάσιμη λειτουργία αλλά και στο Λευκό Οίκο» σημείωσε η Ρ. Δούρου.