«Δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει με πράξεις αλληλεγγύης και ανθρωπισμού», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος 07.00», κληθείς να σχολιάσει την πρωτοβουλία της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και του τμήματος να Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να σηκώσουν πανό που καλωσόριζε πρόσφυγες.

Ωστόσο, επισήμανε ότι ο ίδιος δεν θα σήκωνε πανό που καλωσορίζει τους πρόσφυγες. «Δεν θα σήκωνα το πανό που καλωσορίζει τους πρόσφυγες» είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της νεολαίας του κόμματος που με ανακοίνωση της ζητά από τον βουλευτή να ανασκευάσει. «Κανέναν δεν τιμά να αντιγράφει και να ενισχύει τις απόψεις των ακροδεξιών της Νέας Δημοκρατίας».

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Στην κοινοβουλευτική ομάδα, όπως και στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν χωράνε όσοι/ες δεν θα σήκωναν πανό με σύνθημα Refugees Welcome.

Στη μάχη ενάντια στον σκοταδισμό και τον φασισμό, που επιχειρεί να μετονομάσει τους πρόσφυγες “λαθρομετανάστες” και να τους παρουσιάσει ως επικίνδυνους για την κοινωνία, δεν υπάρχει χώρος για μισόλογα.

Καλούμε τον κ. Βασίλη Κόκκαλη να ανασκευάσει άμεσα και χωρίς αστερίσκους, κατανοώντας την ανάγκη ύπαρξης ενός κλίματος υποδοχής. Κανέναν δεν τιμά να αντιγράφει και να ενισχύει τις απόψεις των ακροδεξιών της Νέας Δημοκρατίας.