Σε κείμενο που δημοσιεύει η φεμινιστική συλλογικότητα «Καμία Ανοχή», οι εργαζόμενοι/ες συνεχίζουν λέγοντας: «Μετά τις καταγγελίες που κυκλοφόρησαν στα MME αποκαλύπτοντας την αλήθεια σχετικά με τα γραφεία για τη διάδοση του ιού, καθώς και την αναφορά μας που έφθασε έως 5000 υπογραφές – χάρη στη συλλογική αλληλεγγύη των εργαζομένων και την υποστήριξη της κοινής γνώμης, η διεύθυνση αντιμετώπισε έντονες πιέσεις για να επιταχύνει τη διαδικασία αποστολής εργαζομένων στο σπίτι, κάτι που συνεχίζει να κάνει σε αργούς ρυθμούς, καθώς ανησυχεί περισσότερο για το πως θα αποφύγει το κόστος της απώλειας ανθρώπινου κεφαλαίου που θα μπορούσε να προκαλέσει στην εταιρεία το να εγκαταλείπαμε τα γραφεία μας άμεσα.»

Και προσθέτουν ότι:

«Παρά το γεγονός πως η δημόσια εκστρατεία «μένουμε σπίτι» μας λέει ότι πρέπει όλοι/όλες να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας ως δυνάμει φορέα του ιού λόγω του μικρού αριθμού τεστ που παρέχονται και να μην διακινδυνεύουμε τη ζωή κανενός και καμίας, όσοι και όσες αρνούνται να πάνε στα γραφεία και παραμένουν σε καραντίνα θεωρείται ακόμη και τώρα πως απουσιάζουν αδικαιολόγητα. Με απλά λόγια, όσοι και όσες από εμάς παραμένουν εκτός της διαδικασίας της τηλε-εργασίας αναμένεται να πληρώσουμε με την υγεία μας το τίμημα μιας εταιρικής πολιτικής που κρύβεται πίσω από τις δικαιολογίες «δεν είμαστε έτοιμοι» και δεν είναι διατεθειμένη να θυσιάσει πόρους για μας. Αν δεν επιλέξουμε να παίζουμε με τη ζωή μας, θα τιμωρηθούμε με περικοπή μισθού, αν δεν χάσουμε τις δουλειές μας.

Οποία ειρωνεία, η ίδια διοίκηση έχει ξεκινήσει ταυτόχρονα ένα σχέδιο για να δείξει την υποστήριξή της στην εκστρατεία «μένουμε σπίτι» στα social media, «ενθαρρύνοντας» εκείνους/ες από εμάς που αρχίσαμε να εργαζόμαστε από το σπίτι, να ανεβάσουμε χαμογελαστές φωτογραφίες ενώ δουλεύουμε, χρησιμοποιώντας τα hashtags της Teleperformance. Με άλλα λόγια, περιμένουν να γίνουμε εργαλεία στην προσπάθεια της εταιρείας να αλλάξει την εικόνα της προς τα έξω, δείχνοντας στον κόσμο πόσο «ευχαριστημένοι και ευγνώμονες εργαζόμενοι/ες είμαστε». Εάν δεν ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις της εταιρείας, σίγουρα θα μας χαρακτηρίσουν ως απείθαρχες και ανυπότακτους.

Εχθές επιβλήθηκε από την κυβέρνηση απαγόρευση της κυκλοφορίας. Για όλους και για όλες. Για όλες; Όχι από ότι φαίνεται. Στην Teleperformance οι εργαζόμενοι/ες οφείλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με χαμόγελο κάτω από τη διπλή καταπίεση κράτους και αφεντικών.

Δεν θα σιωπήσουμε μέχρι όλοι οι εργαζόμενοι/ες της Teleperformance είναι ασφαλείς, εργάζονται από το σπίτι τους, με εξοπλισμό που παρέχεται από την εταιρία.

Δεν θα σιωπήσουμε μέχρι να διασφαλιστεί ότι κανείς και καμία δεν θα χάσει τη δουλειά του/της, ούτε θα δει το μισθό να μειώνεται

Δεν θα σιωπήσουμε μέχρι να δούμε δομές δημόσιας δωρεάν υγείας – καθολικά προσβάσιμες για όλο τον πληθυσμό.»

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένοι εβδομάδα, με κέιμενα καταγγελιών, οι εργαζόμενοι/ες δημοσιοποίησαν τις συνθήκες εργασίας τους, εν μέσω κορονοϊου, απαιτώντας μέσα προστασίας από τη διεύθυνση. Παράλληλα, δημοσίευσαν και διαδικτυακό ψήφισμα, που έχει ξεπεράσει τις 5.000 υπογραφές πλέον.