Έντονο παρασκήνιο προκύπτει σύμφωνα με τον πατέρα του νεκρού φοιτητή και ακτιβιστή κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο, Βασίλη Μάγγου, που βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Δευτέρας, με τα αίτια μέχρι στιγμής να μένουν αδιευκρίνιστα. Τις μεθοδεύσεις ανέδειξε αρχικά δημοσίευμα του Popaganda, το οποίο επικαλείται τον δικηγόρο αλλά και φίλους της οικογένειας, που υποστηρίζουν πως η οικογένεια κατέθεσε αίτημα για την εξέταση της σωρού του νεαρού στη Λάρισα την Πέμπτη, με τον εισαγγελέα να το απορρίπτει, και την αστυνομία να αποφασίζει μονομερώς την εσπευσμένη μεταφορά της στη Θεσσαλονίκη για τη νεκροψία.

Ακολούθως, τα παραπάνω επιβεβαίωσε με δηλώσεις που έκανε στο tvxs.gr ο πατέρας του 27χρονου, Γιάννης Μάγγος, η αστυνομία αποφάσισε μονομερώς να μεταφερθεί το άψυχο σώμα του νεαρού στη Θεσσαλονίκη για την νεκροψία και νεκροτομή, παρότι η Λάρισα βρίσκεται πιο κοντά στον Βόλο, και παρά την επιθυμία της οικογένειας γι’ αυτό.

«Μεταφέρουν τη σωρό του παιδιού μας στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία και όχι στη Λάρισα, χωρίς τη συγκατάθεση μας. Έχουμε δικαίωμα σαν οικογένεια να επιλέξουμε και μας το στερούν» καταγγέλλει ο πατέρας του 27χρονου.

«Ο γιος μας δεν είναι ένας νέος Γρηγορόπουλος, αλλά εμπιστοσύνη στο υπουργείο δεν έχουμε. Του σπάσανε τα πλευρά και τώρα τον τιμωρούν και μετά θάνατο» δηλώνει ακόμα, καθώς σημειώνει πως η οικογένεια έμαθε την τελευταία στιγμή για την απόφαση μεταφοράς της σωρού στη Θεσσαλονίκη, με πρόφαση πως αυτές τις ημέρες δεν λειτουργεί νεκροτομείο στη Λάρισα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος τονίζει πως η οικογένεια δεν αντέχει το οικονομικό κόστος μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, καθώς και πως οι απαντήσεις που πήρε από τον εισαγγελέα επέτειναν την καχυποψία του.

Διαβάστε περισσότερα:

Αιφνίδιος θάνατος νεαρού ακτιβιστή κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο

«Εμείς όμως το ψάξαμε και μάθαμε, ότι την Πέμπτη θα υπάρχει εκεί ιατροδικαστής. Έτσι μας είπαν. Πήγαμε στον εισαγγελέα και τον ρωτήσαμε ευθέως: Έχει το δικαίωμα η οικογένεια να επιλέξει που θα πάει η σωρός; Του λέμε εμείς το αντέχουμε ψυχολογικά να περιμένουμε μια μέρα, αφού την Πέμπτη θα υπάρχει εκεί ιατροδικαστής. Δεν αντέχουμε το οικονομικό κόστος της μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους επιλέγουμε τη Λάρισα» συμπληρώνει, περιγράφοντας τον διάλογό του με τον εισαγγελέα.

«Ο εισαγγελέας μας απάντησε πως ναι, έχουμε λόγο ως οικογένεια, αλλά η απόφαση έχει ληφθεί. Ποιος πήρε την απόφαση ρωτήσαμε; Μας κοιτούσε ο εισαγγελέας χωρίς να μιλάει. Δεχτήκατε πιέσεις του είπα. Μας κοιτούσε και δεν μιλούσε, ομολογώντας με τον τρόπο του ότι δεν μπορούσε να αλλάξει την απόφαση. Μετά μάθαμε, ότι άλλαξαν τα δεδομένα και στη Λάρισα δεν θα έχει ιατροδικαστή για τις επόμενες 15 ημέρες! Σε ποιον να έχω εμπιστοσύνη λοιπόν;» αναρωτιέται ο Γ. Μάγγος.

Ακόμα, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που προδικάζει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, σημειώνει πως «Δεν λέμε ότι το παιδί μας πέθανε από τα τραύματα. Δεν λέμε πως αυτά ήταν η άμεση αιτία θανάτου του. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο ξυλοδαρμός, που είχαν πέσει δέκα πάνω του και του έσπασαν τα πλευρά, επηρέασε πολύ την ψυχολογία του».

«Αυτό δεν θα το δείξει καμία ιατροδικαστική έρευνα. Ο γιος μας λοιπόν δεν ήταν ένας Γρηγορόπουλος, δεν διεκδικούμε κάτι τέτοιο. Αλλά αγωνιζόταν ενάντια σε ένα αστυνομικό κράτος καταστολής. Δεν θέλουμε ένα κίνημα για το παιδί μας. Ένα κίνημα για την αστυνομική βία χρειαζόμαστε» καταλήγει ο πατέρας του Β. Μάγγου.

Τα παραπάνω προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό για τους χειρισμούς της αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που μετά την επαίσχυντη ανακοίνωση με την οποία προδικάζει το πόρισμα του ιατροδικαστή, φέρνει την οικογένεια προ τετελεσμένων, στάση που κάθε άλλο παρά σεβασμό δηλώνει απέναντι στην απώλεια και την κατάσταση που βιώνει η οικογένεια.

Διαβάστε περισσότερα:

Οργισμένη ανακοίνωση του υπουργείου ΠΡΟΠΟ για τα δημοσιεύματα για τον θάνατο του 27χρονου στο Βόλο