«Δεν θέλουμε να παίξουμε το ρόλο του προκεχωρημένου φυλακίου των ΗΠΑ»

H υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, δήλωσε ότι παρά τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, εντός της κυβέρνησης δεν έχουν υπάρξει συζητήσεις για δημιουργία νέων αμερικανικών βάσεων στη χώρα. Ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα δεν θέλει να παίξει το ρόλο του προκεχωρημένου φυλακίου των ΗΠΑ.
Nikos Libertas / SOOC
|

Απαντώντας σε ερώτηση του Χρυσαγίτη βουλευτή Χρήστου Παππά για το ταξίδι του Π. Καμμένου στις ΗΠΑ και τις δηλώσεις του για δημιουργία νέων αμερικανικών βάσεων στη χώρα, η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν συζητά αυτό το ενδεχόμενο, καθώς δεν θέλει να παίξει το ρόλο του προκεχωρημένου φυλακίου των ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέες βάσεις στη χώρα μας διότι η Ελλάδα δεν θέλει να παίξει το ρόλο του προκεχωρημένου φυλακίου των ΗΠΑ, είναι δύναμη σταθερότητας για την περιοχή και στόχος της είναι να βελτιώνει διαρκώς τις σχέσεις της με όλες τις γειτονικές χώρες και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η κυβέρνηση», ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας.

Αναφερόμενη στη συμφωνία των Πρεσπών, η Μ. Τζούφη κάλεσε την ΠΓΔΜ να την επικυρώσει και επισήμανε ότι η Αθήνα θεωρεί πως η συμφωνία προάγει τη δημοκρατία και την ειρήνη στα Βαλκάνια. «Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη συμφωνία των Πρεσπών και περιμένουμε από τη γειτονική χώρα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, να προχωρήσει στις αλλαγές στο σύνταγμά της και, μόνο εφόσον αυτό ολοκληρωθεί, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες στην ελληνική Βουλή. Συνεργαζόμαστε, θεωρούμε ότι είναι μια βιώσιμη συμφωνία η οποία μπορεί να προάγει τη δημοκρατία, την ειρήνη και τη συνεργασία στα Βαλκάνια».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις