Κορυφαίος υπουργός και συνεργάτης του πρωθυπουργού φέρεται να δήλωσε κατηγορηματικά στην εφημερίδα Τα Νέα ότι δεν τίθεται θέμα σύγκλησης της Ολομέλειας, καθώς «δεν έχουμε δει ακόμα μαζεμένες τις 120 υπογραφές, οι οποίες πρέπει να είναι πανομοιότυπες» και «σε κάθε περίπτωση η Ολομέλεια θα ανοίξει, όπως προβλέπεται τον Οκτώβριο».
 
Αλλο πρόσωπο κοντά στον πρωθυπουργό, πάλι, δήλωσε στα Νέα ότι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής «λαμβάνεται υπόψη αλλά δεν είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση», κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως ακόμη κι αν το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής κρίνει ότι οι προτάσεις της αντιπολίτευσης έχουν ομοειδές περιεχόμενο και άρα οι υπογραφές των βουλευτών μπορούν να αθροιστούν, αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως και απόφαση για σύγκληση της Ολομέλειας.

Σύμφωνα, μάλιστα, και με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, έχει ήδη διαμηνυθεί στον κ. Μεϊμαράκη – ο οποίος είχε εκφράσει την απόψη πως οι προτάσεις είναι ομοειδείς – ότι πάγια θέση του πρωθυπουργού είναι πως δεν συντρέχει λόγος για σύκληση της Ολομέλειας, με δεδομένο ότι οι προτάσεις θα είναι τέσσερις και με διαφορετικό περιεχόμενο.

Κατόπιν αυτού, ο πρόεδρος της Βουλής επανήλθε, διευκρινίζοντας ότι όταν κατατεθούν οι προτάσεις θα ζητήσει τη γνωμοδότηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι ομοειδές το περιεχόμενό τους και εάν μπορούν να αθροιστούν οι υπογραφές.
 
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, την τελική απόφαση θα λάβει η διάσκεψη των προέδρων, η οποία θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό και εφόσον εκείνος συμφωνήσει, τότε θα ζητήσει προεδρικό διάταγμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια.

Πηγή: in.gr