«Δεν πιστεύουμε στους υπέρογκους φόρους», αναφέρει και τονίζει πως «ήταν προϊόν της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας το γεγονός ότι αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε τη συγκεκριμένη πολιτική, την οποία άλλωστε “πληρώσαμε” εκλογικά». 
 
Η ΝΔ «με τα όποια λάθη, κράτησε όρθια τη χώρα» στην οικονομία, αλλά και σε κρίσιμους τομείς, όπως το μεταναστευτικό, προσθέτει.
 
Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο, ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι η απλή αναλογική «μόνο “άδολη” δεν είναι» και παρατηρεί ότι η κυβέρνηση «έχει ξεκινήσει μια διαδικασία “πλειοδοσίας” σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής». 
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι η στάση ενός κόμματος σχετικά με τον εκλογικό νόμο δεν αποκλείει θεωρητικά τυχόν μελλοντική κυβερνητική συνεργασία, ωστόσο επισημαίνει ότι «υπάρχει ήδη ένα minimum κοινής αντίληψης ανάμεσα σε συγκεκριμένα κόμματα και πολιτικούς που επιθυμούν την εφαρμογή ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων για το καλό του τόπου και θα μπορούσαν να συνεργασθούν μεταξύ τους στη συγκεκριμένη συγκυρία, σε μια κυβέρνηση υπό τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
 
Αναφορικά με το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών, ο κ. Δένδιας υπογραμμίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι αντίθετο στο να υπάρξει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο, ωστόσο επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να επιφυλάσσει η ίδια για τον εαυτό της τον ρόλο του «μεγάλου καναλάρχη» και προσθέτει ότι μια κυβέρνηση υπό τη ΝΔ «οφείλει να αποκαταστήσει τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ».
 
Για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015, που έχει ζητήσει η ΝΔ, τονίζει ότι η τυχόν άρνηση της κυβέρνησης στη Βουλή, θα αποτελέσει ομολογία ενοχής.