Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» η Α. Καββαδία, αναφέρθηκε εκτενώς στα θέματα δικαιωμάτων και στα δικαιωματικά νομοσχέδια που πέρασαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε πως εκτός της «πολύ μεγάλης κινητοποίησης για την αντιμετώπιση της έκρηξης των ροών ανθρώπων και του προσφυγικού – μεταναστευτικού», είναι περήφανη για νομοσχέδια όπως για την ιθαγένεια και την ενσωμάτωση ανθρώπων που βρίσκονται επί χρόνια στην χώρα, υπογραμμίζοντας πως «παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, μιλούν ελληνικά, ήταν μέχρι πρότινος ανύπαρκτα».

Σύμφωνα με την ίδια, «επικρατεί περηφάνια στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ» και για το ν/σ για τις γυναίκες με την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, που αφορά την ενδοοικογενειακή βία και, όπως αναφέρει, ενώ είχε υπογραφεί από την Ελλάδα από το 2011, δεν είχε κυρωθεί από το ελληνικό κράτος μέχρι να έρθει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. «Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί ειδική διεύθυνση στην ΕΛΑΣ για τις κακοποιημένες γυναίκες, στελεχωμένη κυρίως (αλλά όχι μόνο) από γυναίκες» επισημαίνει.

Εξέφρασε την ικανοποίησή της «για τον ξεκάθαρο νομικό ορισμό του βιασμού ώστε να γίνεται σαφές ότι η μη συναίνεση είναι επαρκής παράγοντας» και για το Σύμφωνο Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια που αφορά την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, όπως και για την νομική αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου, κάτι που όπως θύμισε δεν ψήφισε η Φώφη Γεννηματά, αφήνοντας αιχμές για την ίδια λέγοντας πως «αν δεν το πιστεύεις, δεν το πιστεύεις, ΟΚ, αλλά μην μου εμφανίζεσαι σε τέτοια εκδήλωση επειδή είναι προεκλογική περίοδος».

Προσθέτει πως η δέσμευση για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει τον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την παιδοθεσία, τονίζοντας ότι η ατζέντα της ΝΔ στο συγκεκριμένο θέμα είναι εντελώς συγκεκριμένη και θυμίζοντας το αφήγημα περί «ανακατάληψης των πόλεων» από μεριάς ΝΔ.