Μετά την πρωθυπουργική παρέμβαση στο θέμα και συγκεκριμένα τη διαβεβαίωση από τον Αλέξη Τσίπρα, ότι θα δώσει εντολή και τη Δευτέρα θα μπουν οι υπογραφές, ώστε να ξεπεραστούν τα οποία προβλήματα υπάρχουν, προκειμένου να εκταμιευθεί το απαιτούμενο ποσό για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Ο πρόεδρος του σωματείου, Δημήτρης Τσερμενίδης χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ωστόσο το Δ.Σ. παρέπεμψε τις αποφάσεις στην έκτακτη γενική συνέλευση, μέχρι την απόφαση της οποίας -τουλάχιστον- τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα.

Οι 2.300 εργαζόμενοι προχώρησαν το Σάββατο σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας το σύνολο των δεδουλευμένων τους, το οποίο στις 12 Δεκεμβρίου θα υπερβαίνει ελαφρά τα 9 εκατ. ευρώ, και ζητώντας να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση στο θέμα του οργανισμού. «Δεν κάνουμε βήμα πίσω», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, και πρόσθεσε «ας πάνε και στη δικαιοσύνη. Θα πάμε και εμείς. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΑΣΘ έχει απειλήσει πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ώστε να αρθεί η επίσχεση εργασίας στην οποία θα προχωρήσουν από αύριο Σάββατο οι εργαζόμενοι του Οργανισμού. Καταγγέλλει πως η κίνηση των εργαζομένων εν πολλοίς βλάπτει την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να μην φύγει από τη Θεσσαλονίκη αν δεν δώσει λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ, απηύθυνε έκκληση στους εργαζόμενους να αναστείλουν την επίσχεση εργασίας. Την αναστολή της επίσχεσης ζήτησε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη στη σύσκεψη.