Σύμφωνα με δημοσίευμα του News247, η επιστολή Νίμιτς επιδόθηκε σε Αθήνα και Σκόπια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, με τις πληροφορίες να θέλουν την επιστολή να περιγράφει τα σημεία στα οποία οι δύο πλευρές συμφωνούν, καθώς και εκείνα στα οποία διαφωνούν, μέσα από τα μάτια του ειδικού διαπραγματευτή.
 
Σημειώνεται ωστόσο, πως το περιεχόμενο της επιστολής προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής πλευράς, με το δημοσίευμα να κάνει λόγο για την έκφραση διαφωνίας της Αθήνας σε ορισμένα σημεία της επιστολής.
 
Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Νικολά Ντιμιτρόφ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Απριλίου, και αναμένεται να δείξει την κατεύθυνση για τις επερχόμενες συζητήσεις.
 
Η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών των γειτονικών χωρών αναμένεται να λάβει χώρα στη σκιά της παραδοχής του πρωθυπουργού Ζάεφ πως η χώρα του δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ χωρίς επίλυση του ζητήματος της συνταγματικής ονομασίας, δήλωση που εκλήφθει ως προσέγγιση των απαιτήσεων για Συνταγματική Αναθεώρηση, παρά το γεγονός πως η κυβέρνησή του δεν κατέχει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή.
 
Στη συνέντευξή του σε μέσο ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, ο Ζόρα Ζάεφ υπογράμμισε πως «αυτό που λένε ορισμένοι ότι μπορούμε να μπούμε στο ΝΑΤΟ ως ΠΓΔΜ ανεξάρτητα από την επίλυση του θέματος της ονομασίας, νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν. Γιατί; Όταν ήρθε εδώ ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι αυτό δεν γίνεται. Και αυτό ήταν μία έντιμη στάση. Για να γνωρίζουμε και εγώ και οι πολίτες της “Μακεδονίας”, ότι αν δεν βρούμε λύση στο πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με το συνταγματικό μας όνομα, πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ δεν θα λάβουμε».
 
Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας έφερε ως παράδειγμα εκείνο της Σουηδίας και του ειδικού καθεστώτος συνδεδεμένου μέλους του ΝΑΤΟ που ακολουθεί, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως πρόθεσή του είναι η πλήρης ένταξη της χώρας του στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.