Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μέσα από τη ΜΕΘ σήμερα, συνεχίζει την απεργία πείνας για 43η ημέρα, βάζοντας την ίδια του τη ζωή πρόταγμα για να ζητήσει το αυτονόητο: την εφαρμογή του φωτογραφικού νόμου που πέρασε η κυβέρνηση και που απαιτεί την μεταφορά του στον Κορυδαλλό.

Στο πλευρό του, για το συγκεκριμένο αίτημα, έχουν σταθεί κόμματα, οργανώσεις, απλοί πολίτες, πολιτικές προσωπικότητες, κορυφαίες μη κυβερνητικές οργανώσεις, καλλιτέχνες και διανοούμενοι από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, το θέμα απασχολεί το ευρωκοινοβούλιο. Θετικά υπέρ του αιτήματος του έχουν τοποθετηθεί κορυφαίοι νομικοί της χώρας. Απέναντι σε όλα αυτά η κυβέρνηση έχει επιδείξει και συνεχίζει να επιδεικνύει αναλγησία, αδιαφορία για την εφαρμογή των νόμων και την υπεράσπιση του κράτους δικαίου, και να αντιμετωπίζει με εκδικητικότητα τον συγκεκριμένο απεργό πείνας.

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος ο Θοδωρής Ζδούκος, γιατρός επιλογής του Δ. Κουφοντίνα, η Γιάννα Κούρτοβικ, η δικηγόρος του, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, και η Αγγελική Σεραφείμ, μέλος του ΔΣΑ με την την Εναλλακτική Παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή. 

Παρεμβάσεις έκαναν οι:

Αντώνης Αντανασιώτης επικεφαλής τομέα δικαιοσύνης και λαϊκών ελευθεριών του ΚΚΕ
Πάνος Λάμπρου Μέλος της πολιτικής γραμματείας του συριζα, υπεύθυνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Κώστας Ντάσκας, μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΜέΡΑ25

 

 

Η συζήτηση μεταδόθηκε μέσω YouTube και Facebook.