Μετά από ισχυρές πιέσεις ο Κιθ Σκέμπρι, προσωπάρχης του πρωθυπουργού της Μάλτας από το 2013, παραιτήθηκε και κλήθηκε από την αστυνομία να συνεργαστεί για την υπόθεση της δολοφονίας. Την είδηση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τζόζεφ Μουσκάτ, που όμως δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί. «Ο ρόλος μου τώρα είναι να διασφαλίσω ότι η χώρα έχει σταθερή ηγεσία», είπε χαρακτηριστικά. Λίγες ώρες αργότερα, τον Κιθ Σκέμπρι ακολούθησε και ο υπουργός Τουρισμού της χώρας ο οποίος δήλωσε παραίτηση. Ο Κόνραντ Μίτσι, πριν αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού είχε διατελέσει υπουργός Ενέργειας και το όνομά του περιλαμβανόταν στις αποκαλύψεις της δημοσιογράφου στα Panama Papers.

Αυτές οι εξελίξεις ήρθαν λίγες μέρες μετά τη σύλληψη Μαλτέζου κροίσου Γιόργκεν Φένετς, ο οποίος φέρεται να είχε επιχειρηματικούς δεσμούς με τους δύο πολιτικούς.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος είχε ανακαλύψει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι παναμαϊκές εταιρείες που ανήκαν στον Κόνραντ Μίτσι και στον διευθυντή του γραφείου του Μουσκάτ, Κιθ Σέμπρι, λάμβαναν πολλά εκατομμύρια ευρώ ημερησίως από μία εταιρία του Ντουμπάι, την 17 Black, για αδιευκρίνιστες υπηρεσίες. Η 17 Black προέκυψε ότι ανήκει στον Γιόργκεν Φένεκ.

Η Καρουάνα Γκαλίζια, μια από τις γνωστότερες ερευνήτριες δημοσιογράφους της Μάλτας, δολοφονήθηκε ενώ έφευγε από το σπίτι της στις 16 Οκτωβρίου 2017 με βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της.

Διαβάστε ακόμα:

Οδοιπορικό στη Μάλτα: Η δολοφονία της Δάφνης στη Mafialand