Τα σήματα αυτά εστάλησαν μετά από ανίχνευση καπνού και μάλιστα από τον χώρο της τουαλέτας του Boeing, αναφέρεται, ωστόσο την ίδια στιγμή η ίδια υπηρεσία δεν παραλείπει να τονίσει πως σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά πρόωρη η εξαγωγή οποιουδήποτε συμπεράσματος. 

Διαβάστε επίσης: Επιβεβαιώνεται ο εντοπισμός ανθρωπίνων ευρημάτων της πτήσης MS804

«Η ΒΕΑ επιβεβαιώνει πως υπήρξαν ACARS (ακρωνύμιο των συγκεκριμένων σημάτων) τα οποία δείχνουν ύπαρξη καπνού και εστάλησαν λίγο πριν διακοπεί πλήρως οποιαδήποτε επικοινωνία με το αεροσκάφος». 

«Αυτά τα μηνήματα δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση να οδηγηθούμε σε κάποιο συμπέρασμα για το τι ακριβώς προκάλεσε αυτόν τον καπνό ή τη φωτιά» τόνισε εκπρόσωπος της υπηρεσίας μιλώντας συγκεκριμένα στο Reuters. 

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκαν από τον Αιγυπτιακό Στρατό οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμια και ενώ η ίδια η Αιγυπτιακή Κυβέρνηση έκανε σαφές για το ότι κάθε αναφορά για τυχόν ανεύρεση επιζώντων είναι εκτός πραγματικότητας.

«Δεν έχουμε εντοπίσει επιζώντες. Οποιοσδήποτε διαδίδει φήμες ή άλλα σενάρια σχετικά με αυτήν την τραγωδία απλά παίζει με τα συναισθήματα των ανθρώπων», δήλωσε ο κ. Φατί σε συνάντηση με τους συγγενείς των θυμάτων σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο του Καΐρου.