Μια «διαφημισιολωρίδα» φαίξνεται πως έχει δημιουργηθεί στην οδό Πανεπιστημίου στο ύψος των προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μπροστά από τα ιστορικά κτίρια, πρό της δημιουργίας του «Μεγάλου Περιπάτου», βρίσκονταν οι στάσεις από τις οποίες επιβιβάζονταν σε λεωφορεία και τρόλεϊ οι πολίτες. Ωστόσο μετά την παρέμβαση του σχεδίου της δημαρχίας Μπακογιάννη, τα στέγαστρα και τα παγκάκια των στάσεων μεταφέρθηκαν στο οδόστρωμα.

Όχι όμως και οι ταμπέλες των διαφημίσεων, οι οποίες όχι μόνο αφέθηκαν στο πεζοδρόμιο αλλά όπως καταγγέλλει και η πρωτοβουλία για την οδική ασφάλεια «SOS Τροχαία Εγκλήματα», με ανακοίνωσή της στις 12 Σεπτεμβρίου, οι διαφημίσεις στο εσωτερικό τους ανανεώνονται.

Η ανακοίνωση-καταγγελία της πρωτοβουλίας, επισημαίνει πως «ο Δήμος της Αθήνας και οι πάσης φύσεως συνεργάτες του, πανεπιστημιακοί και μη που εμπλέκονται στην περιπέτεια του τέως Μεγάλου, νυν Μικρομεσαίου Περιπάτου, ή δεν έχουν ακούσει τίποτα για την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση ή προσπαθούν να αποτελέσουν πολιορκητικό κλοιό για την ολοκληρωτική νομιμοποίηση της».

Επίσης η πρωτοβουλία αποκαλύπτει ότι ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, τους κάλεσε για να διαμαρτυρηθεί για προηγούμενες ανακοινώσεις της πρωτοβουλίας για το ίδιο θέμα, υποστηρίζοντας ότι το «SOS Τροχαία Εγκλήματα», τον αδικεί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας SOS Τροχαία Εγκλήματα

Ο Δήμος της Αθήνας και οι πάσης φύσεως συνεργάτες του, πανεπιστημιακοί και μη που εμπλέκονται στην περιπέτεια του τέως Μεγάλου, νυν Μικρομεσαίου Περιπάτου, ή δεν έχουν ακούσει τίποτα για την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση ή προσπαθούν να αποτελέσουν πολιορκητικό κλοιό για την ολοκληρωτική νομιμοποίηση της.

Είναι απίστευτο αυτό που έχουν κάνει στην Πανεπιστημίου μπροστά από τα προπύλαια και την Βιβλιοθήκη. Μετέφεραν τα στέγαστρα των στάσεων των λεωφορείων από το πεζοδρόμιο μέσα στο οδόστρωμα της Πανεπιστημίου αλλά άφησαν στη θέση τους πάνω στο πεζοδρόμιο τα κάθετα παράνομα διαφημιστικά πλαίσια με διαφημίσεις που ανανεώνονται και από τις δύο πλευρές. Η μεταφορά των στεγάστρων έγινε στα μέσα Ιουνίου και οι φωτογραφίες που παραθέτουμε τραβήχτηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου, σχεδόν τρεις μήνες μετά…

Είναι μοναδικό παγκόσμια φαινόμενο η ύπαρξη σειράς διαφημιστικών πλαισίων πάνω σε πεζοδρόμιο στο κέντρο της πόλης και μοναδικό επίσης το μέρος που πραγματοποιήθηκε αυτό το απίστευτο εγχείρημα, ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας με ιστορικά κτίρια.

Προφανώς ο υπεύθυνος που έδωσε την εντολή στους εργαζόμενους να μεταφέρουν τα στέγαστρα αλλά ν’ αφήσουν στο πεζοδρόμιο τα διαφημιστικά πλαίσια ήξερε καλά την βαρύτητα του ονόματος POLITIS που υπάρχει στην βάση των πλαισίων.

Εκτός από τις λωρίδες για τα ποδήλατα, τους πεζούς, εκτός από τις ζαρντινιέρες και τους φοίνικες για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία δημιουργήθηκε και διαφημισιολωρίδα!

Κατά τα άλλα ο υφυπουργός Εσωτερικών κος Λιβάνιος μας πήρε τηλέφωνο για να διαμαρτυρηθεί ότι τον αδικούμε με τις ανακοινώσεις του SOS Τροχαία Εγκλήματα για το θέμα…
Θα επανέλθουμε (δυστυχώς).