19 ταινίες μικρού μήκους για το προσφυγικό, τον ρατσισμό, τον σχολικό εκφοβισμό και τη διαφορετικότητα αναμένεται να διατεθούν σε παιδιά και εφήβους από όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες δωρεάν στην ιστοσελίδα http://video.petitplan.org/ από τις 23 – 27 Νοεμβρίου 2020.

Ο κύκλος εκπαιδευτικών προβολών της οργάνωσης «Petit Plan» με τίτλο «Διαφορετικότητα και Ισότητα» έχει ως στόχο την προβολή κοινωνικών ζητημάτων που αφορούν στο νεανικό κοινό και στην Ελληνική πραγματικότητα, όπως το προσφυγικό, ο ρατσισμός, ο σχολικός εκφοβισμός και η διαφορετικότητα, ενώ σκοπός είναι τόσο η δημιουργία μιας γόνιμης και ουσιαστικής συζήτησης για τη διαφορετικότητα όσο η ανάδειξη των σημείων εκείνων που ενώνουν τους ανθρώπους, πέραν από τα σύνορα.

Οι ταινίες αναμένεται να συνοδεύονται από εκπαιδευτικό υλικό, ενώ είναι χωρισμένες με βάση την ηλικιακή καταλληλότητά τους σχετικά με τα θέματα, τα οποία θίγουν.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, του Hellenic American College, του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Πρεσβείας του Ισραήλ, του Culturenow.gr και του Antivirus.

Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ταινίες και το εκπαιδευτικό υλικό.