Η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης και αποφάσισε τη διαγραφή του προέδρου του ΕΒΕΑ και πρώην προέδρου της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, άφησε αιχμές για τον ρόλο του Κ. Μίχαλου και υποστήριξε ότι  δεν έδειξε σεβασμό στις αξίες της ΝΔ. «Με βάση τον καταστατικά αυτονόητο σεβασμό στις αρχές, τις αξίες & τις βασικές θέσεις της ΝΔ, ο κ. Μίχαλος τέθηκε από σήμερα εκτός κόμματος. Στη ΝΔ δεν χωρούν “Δούρειοι Ίπποι”. Την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουμε πολλά σε συνάντηση με όλα τα στελέχη των Επιμελητηρίων μελών της Παράταξης».

Tα «ατοπήματα» που του χρεώνει η ΝΔ

Λίγη ώρα μετά τη διαγραφή του, ο Κ. Μίχαλος έκανε λόγο για αψυχολόγητη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεν δέχεται διαφορετικές απόψεις και οδηγεί το κόμμα του σε βαθειά εσωστρέφεια. Υποστήριξε ότι ανάμεσα στα «ατοπήματα» του ήταν η ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου και οι δηλώσεις του για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

«Όποιος σιωπά εντός της ΝΔ είναι συνένοχος»

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, επιτέθηκε στην ηγετική ομάδα της ΝΔ με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Έκανε λόγο για «συμμορία των Μητοστάκηδων, των Σαμαράδων, των Αδώνιδων και των Αυγενάκηδων» και υπογράμμισε ότι όποιος εντός της ΝΔ σιωπά απέναντι στους προδότες και τους σφετεριστές είναι συνένοχος.