Η χωρητικότητα της αίθουσας του δικαστηρίου φέρεται να στάθηκε η αιτία για την διακοπή της δίκης των 28 κατηγορούμενων για τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο, καθώς το πλήθος των κατηγορούμενων και των δικηγόρων καθιστά αναγκαία την ανεύρεση μεγαλύτερης αίθουσας.

Σημειώνεται πως πρόεδρος του δικαστηρίου είναι η Ιωάννα Λάμπρου-Βελισσάρη, μέλη η Βασιλική Μπάστα και ο Σωτήρης Μπακαΐμης, ενώ εισαγγελέας της έδρας είναι η Μαρία Αυγήτα. Τα αδικήματα για τα οποία ελέγχονται οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, είναι αυτά τους κακουργήματος της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων, και του πλημμελήματος της σύστασης συμμορίας.

Όπως υπενθυμίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των 28 παραγόντων αφορά κατά περίσταση το αδίκημα της αλλοίωσης αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα που έχει κακουργηματικό χαρακτήρα καθώς οι επίμαχοι αγώνες περιλαμβάνονταν σε στοιχηματισμό και το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας. Τα παιχνίδια που τίθενται υπό δικαστική κρίση είναι το ματς Ολυμπιακός-Βέροια (3-0) που έγινε στις 6-1-2013 και το ματς Ολυμπιακός-Ατρόμητος Αθηνών (2-0) που έγινε στις 4-2-2015.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα για την υπόθεση είχε διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστείδη Κορέα, ο οποίος είχε αποδώσει χαρακτήρα «εγκληματικής οργάνωσης». Η εισαγγελική έρευνα είχε ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014 και τη δικογραφία χειρίστηκε ανακριτής Διαφθοράς λόγω της εμπλοκής της ΕΠΟ. Το πρώτο βούλευμα για την υπόθεση εκδόθηκε το 2017. Ωστόσο, ακολούθησαν δύο αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο επί αντίστοιχων βουλευμάτων, με αποτέλεσμα η υπόθεση να εισάγεται σήμερα για πρώτη φορά προς εκδίκαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, από τους δεκάδες κατηγορούμενους, μόλις δέκα έδωσαν το παρόν στη σημερινή δίκη, ενώ η πλειοψηφία των κατηγορούμενων εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Μεταξύ των κατηγορούμενων, εκτός του Β. Μαρινάκη, όπως αναφέρει το Documentonews.gr, βρίσκονται οι Γιάννης Κομπότης (πρώην μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Λεβαδειακός), Γιώργος Σπανός (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ατρόμητος), Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Βέροια), Γιώργος Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός ΠΑΕ Βέροια), Γιάννης Αγγελόπουλος (γενικός αρχηγός ΠΑΕ Ατρόμητος), Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Θεόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Αρης Σταθόπουλος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ), Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΚΕΔ), Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΔΣ ΚΕΔ), Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (διαιτητής Σούπερ Λίγκας), Απόστολος Αμπάρκιολης (διαιτητής Σούπερ Λίγκας), Ιωάννης Κάμπαξης (διαιτητής Σούπερ Λίγκας), Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής Σούπερ Λίγκας), Αθανάσιος Γιάχος (διαιτητής Σούπερ Λίγκας), Ηλίας Σπάθας (διαιτητής Σούπερ Λίγκας), Χαράλαμπος Παυλίδης, Κώστας Μπάρμπας, Ηλίας Ιωάννου, Δημήτρης Αμαραντίδης, Δημήτρης Μάνος, Γιώργος Σκαθαρούδης, Αλέξανδρος Καλογέρης, Γκιγέρμο Πέρεθ (πρώην ποδοσφαιριστές Βέροιας) και Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου).

Διαβάστε το εκτενές ρεπορτάζ του Documento για το χρονικό της υπόθεσης.