Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και 'Αμυνας της Βουλής – που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και αφορούσε δύο διακρατικές συμφωνίες- ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι δήλωσαν «παρών» αρνούμενοι να μπουν στην ουσία της συζήτησης, όσο μένει, όπως υποστήριξαν, ανοιχτό το επίμαχο θέμα με τη Σαουδική Αραβία, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 
Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επέμεινε στη θέση της να κληθούν και να δώσουν εξηγήσεις στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα με την υπόθεση και να απαντηθεί το ερώτημα γιατί χάθηκαν, όπως υποστήριξε, 65 εκατ. ευρώ, ενώ κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου 'Αμυνας ότι κρύβεται από τις ευθύνες της.
 
Από την πλευρά της, η ΔΗΣΥ έκανε λόγο για συνεχιζόμενη απαράδεκτη και συκοφαντική τακτική του υπουργού 'Αμυνας Πάνου Καμμένου να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα, εναντίον της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά, παρότι έχει πάρει τις απαντήσεις του.
 
Τόσο η ΔΗΣΥ, όσο και το Ποτάμι, έκαναν λόγο για ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης και υποστήριξαν ότι ενώ κάθε μέρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία, το υπουργείο Άμυνας εξακολουθεί να μην απαντά επί της ουσίας.