Εισηγητές είναι οι:

Δρόσος Διονύσης, Τμ. Πολιτικών Επιστημών,

Καμτσίδου Ιφιγένεια Τμ. Νομικής,

Στυλιανού Άρης Τμ. Πολιτικών Επιστημών.

Όπως αναφέρει η «Parallaxi», σκοπός των μαθημάτων είναι να δείξουν φοιτητές και καθηγητές ότι είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν μαθήματα, και να απαντήσουν τόσο στην παρατεταμένη διακοπή της λειτουργίας των πανεπιστημίων όσο και στα περιστατικά αστυνομικής βίας και καταστολής.

Παράλληλα, στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, ο φοιτητικός σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών διοργάνωσε δια ζώσης αντι-μάθημα με την βοήθεια των καθηγητών μας με θέμα “η πολιτική προστασία και ο ρόλος του πολιτικού μηχανικού”, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ανάλογη πρωτοβουλία έλαβε χώρα και την περασμένη Παρασκευή, ενώ μάλιστα δυνάμεις της αστυνομίας είχαν κάνει «κατάληψη» στην Πρυτανεία του ΑΠΘ και ήλεγχαν ορισμένες από τις εισόδους. Ο υποψήφιος διδάκτορας της Νομικής, Δημήτρης Νταφόπουλος, παρέδωσε μία διάλεξη πάνω σε πολύ βασικές έννοιες του Ποινικού Δικαίου, με τη δράση αυτή μάλιστα να δίνει για πρώτη φορά σε πρωτοετείς την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μάθημα δια ζώσης. H διάλεξη, με τίτλο «Εισαγωγή στο Ποινικό Δίκαιο & στη Θεωρία της Ποινής» πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της καμπάνις Φοιτητικών Συλλόγων «1 χρόνος κλειστά Πανεπιστήμια – Ως εδώ» και με το αίτημα «να γίνουμε φοιτητές ξανά».

Μάθημα ξανά μέσα στο ΑΠΘ, στις μέρες της Αστυνομοκρατίας

«Μάθημα» έλαβε χώρα και στη Φιλοσοφική Αθηνών, με θέμα τη διακειμενικότητα, με τον καθηγητή Δ.Γούτσο.