Ο γερμανός υπουργός τονίζει ότι δεν έχει προσδοκία για ύπαρξη λύσης στο ελληνικό πρόβλημα τις επόμενες εβδομάδες, κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι έπληξε την τάση βελτίωσης της οικονομίας της χώρας, και η επίθεση κορυφώνεται με την επισήμανση ότι οι αγορές έχουν αποτιμήσει χρεοκοπία ή Grexit.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι χρηματαγορές ανησυχούν για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας ή εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι φαίνεται πως όλες οι εκδοχές για το μέλλον της χώρας έχουν ήδη «κοστολογηθεί».

Καμία μετάδοση

«Δεν μπορεί κανείς να δει οποιαδήποτε μετάδοση στις αγορές», είπε ο Σόιμπλε σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη.

«Αν δούμε την Ελλάδα, δεν αποτελεί μεγάλο μέρος της οικονομίας της ευρωζώνης ως συνόλου. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στις χρηματαγορές μάς λένε ότι οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει οτιδήποτε ενδέχεται να συμβεί. Δεν μπορεί κανείς να δει οποιαδήποτε μετάδοση», πρόσθεσε.

Για τη σκληρή στάση του γερμανού υπουργού Οικονομικών είχε προϊδεάσει με τις δηλώσεις της η εκπρόσωπός του που κάλεσε την Ελλάδα να μην περιμένει παροχή οικονομικής βοήθειας εντός του Απριλίου, πόσο μάλλον λύση στο πρόβλημά της στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.