Οι εκπρόσωποι των σπουδαστών συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ,  Γρηγόρη Δημητριάδη και ζήτησαν διαγραφή προστίμων που έχουν επιβληθεί απο τον ΟΑΣΑ σε αναξιοπαθούντες. Ακόμα ζήτησαν  να μην υπάρξουν αυξήσεις στα εισιτήρια, να μην καταργηθούν τα μειωμένα εισιτήρια και οι κάρτες για τους φοιτητές, ενώ εξέφρασαν στον πρόεδρο την πλήρη αντίθεσή τους με την πρόταση του για μετατροπή της παράνομης επιβίβασης στα ΜΜΜ από πταίσμα σε πλημμέλημα.

Ο Γ. Δημητριάδης τόνισε ότι έχουν παρερμηνευθεί τα λεγόμενα του, επισημαίνοντας πως ο ΟΑΣΑ δεν επιδιώκει καμία σύλληψη, απλά επιθυμεί να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της εισιτηριοδιαφυγής.

Στην ανακοίνωσή του για την κινητοποίηση το ΜΑΣ αναφέρει:

«Σήμερα, Πέμπτη 15/10 στις 11.00 το πρωί πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις του ΜΑΣ και από Φοιτητικούς Συλλόγους παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΑ. Εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από δεκάδες Διοικητικά Συμβούλια Φοιτητικών Συλλόγων, δεκάδες φοιτητές δήλωσαν το δυναμικό “παρών” τους για να κάνουν σαφές ότι: 

• Δε θα καταργηθούν τα πάσο, τα μειωμένα εισιτήρια και ούτε σκέψη για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.

• Να παρθεί πίσω η άθλια, χυδαία και κατάπτυστη δήλωση του προέδρου του ΟΑΣΑ κ. Δημητριάδη, σύμφωνα με την οποία όποιος δεν έχει εισιτήριο θα συλλαμβάνεται.

Η προσπάθεια των δυνάμεων καταστολής να εμποδίσουν τους φοιτητές να μπουν μες στο κτίριο του ΟΑΣΑ και να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας έπεσε στο κενό. Οι φοιτητές οργανωμένα και με πείσμα προχώρησαν σε κατάληψη του γραφείου του προέδρου, ο οποίος αρνιόταν να δεχτεί τους φοιτητές και κρυβόταν από τις ευθύνες του.

Με αποφασιστικότητα και επιμονή πετύχαμε τα εξής:

• Δέσμευση του προέδρου ότι δεν θα καταργηθούν τα πάσο και τα εισιτήρια.

• Πάρθηκαν πίσω οι κατάπτυστες δηλώσεις για σύλληψη όποιου δεν έχει εισιτήριο.

• Δέσμευση ότι θα προχωρήσει σε ενέργειες για να αυξηθούν τα δρομολόγια των 250, 608 και 242 για να μη στοιβαζόμαστε κάθε μέρα σαν τις σαρδέλες.

• Διαγραφή προστίμου σε φοιτητή με άνεργη μητέρα.

Αποδεικνύεται ότι οργανωμένα, ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να πετύχουμε νίκες. Χαιρετίζουμε το ΠΑΜΕ Μεταφορών που ήταν δίπλα μας και μας στήριξε καθοριστικά. Επιβεβαιώνεται ότι μια γροθιά φοιτητές – εργαζόμενοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.