Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων (ΕΛΜΕ) διοργανώνει σήμερα Δευτέρα παράσταση διαμαρτυρίας στο παράρτημα Χανίων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, μετά από καταγγελίες της διευθύντριας του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων, Ευαγγελία Σαρρή, ότι μαθητές  δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στην διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων επειδή οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορούν να γράψουν.
 
Η παράσταση διαμαρτυρίας πρόκειται να λάβει χώρα το μεσημέρι, με την ΕΛΜΕ να καλεί με ανακοίνωσή της τους εργαζόμενους, μαθητές και πρωτοβάθμια σωματεία να δώσουν το παρών. Στην ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να διασφαλίσουν «την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών και μαθητριών, και ιδιαίτερα των εργαζόμενων στη δημόσια εκπαίδευση». Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι πρέπει να δοθεί «η δυνατότητα στους συγκεκριμένους μαθητές να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-2019 εξασφαλίζοντας όλες τις αναγκαίες νομικές, διοικητικές και οικονομικές συνθήκες, όρους και προϋποθέσεις και τον έλεγχο για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων αδειών για τους εργαζόμενους- μαθητές».
 
Ο Γιάννης Μανωλικάκης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, τόνισε ότι «οι μαθητές – εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα στην μόρφωση και την εκπαίδευση και κανείς δεν μπορεί να τους το στερήσει. Σαν Εργατικό Κέντρο στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων – μαθητών που στερήθηκαν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις εξετάσεις και καταδικάζουμε την συμπεριφορά των εργοδοτών».