Την διαμαρτυρία πραγματοποίησαν μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η Ενότητα», της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, της Αφγανικής Κοινότητας Ελλάδος, της Κοινότητας Μπαγκλαντές, του Ελληνομπαγκλαντεσιανού Επιμελητηρίου Αθήνας και της ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
 
Μεταξύ άλλων, στο κείμενο που κατέθεσαν οι διαμαρτυρόμενοι αναφέρεται, ότι «εκατοντάδες είναι τα τελευταία θύματα των σφαγών του καθεστώτος της Μιανμάρ, το οποίο προχωράει σε μαζικά πογκρόμ κατά των μουσουλμάνων Ροχιγκία. Με τις πιο άγριες μεθόδους, ο στρατός αλλά και τάγματα εφόδου παραστρατιωτικών πυρπολούν ολόκληρα χωριά, ενώ άνθρωποι καίγονται ζωντανοί, μικρά παιδιά απαγχονίζονται, γυναίκες βιάζονται κτηνωδώς».
 
Όπως σημειώνουν, από το 2009 μέχρι σήμερα πάνω από 250.000 μουσουλμάνοι Ροχιγκία έχουν εξοντωθεί με φρικαλέους τρόπους από τον στρατό της Μιανμάρ και διάφορες φασιστικές συμμορίες που δρουν από δίπλα.
 
Κατηγορούν τη διεθνή κοινότητα ότι σιωπά και το αποδίδουν στο γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι μουσουλμάνοι και καλούν κάθε δημοκρατική φωνή να καταδικάσει την γενοκτονία των Ροχιγκία και να απαιτήσει την διπλωματική απομόνωση του ρατσιστικού καθεστώτος της Μιανμάρ μέχρι να βάλει τέλος στις σφαγές, όπως έγινε παλαιότερα με το απαρτχάιντ στη Ν.Αφρική.
 
Ζητούν, επίσης, από το καθεστώς της Μιανμάρ, είτε να δώσει ιθαγένεια στα τρία εκατομμύρια πολιτών, που αποκλείονται ως μουσουλμάνοι και παραμένουν ανιθαγενείς, είτε να δώσει τότε αυτονομία.