Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Μαρτίου το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφάσισε την αλλαγή των όρων και της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων σχετικά με την αίτηση που υπέβαλε η τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ», ζητώντας την καύση απορριμμάτων (SRF-RDF) στο εργοστάσιό της στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την ίδια διαδικασία διαχείρισης απορριμμάτων που ακολουθείται πλέον στον Βόλο, από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ – Lafarge και προκαλεί μαζικές αντιδράσεις από τους κατοίκους και φορείς της πόλης. Μεταξύ των φορέων του Βόλου που έχουν αντιδράσει έντονα και συμμετέχουν και στις μαζικές κινητοποιήσεις της πόλης είναι και ο Ιατρικός Σύλλογος, που επικρίνει έντονα την απουσία συγκεκριμένων και στοχευμένων ελέγχων της ρύπανσης λόγω αυτής της δραστηριότητας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της δυτικής Θεσσαλονίκης, avatonpress.gr, οι διαδηλωτές ζήτησαν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού προκειμένου να διακοπεί κάθε προσπάθεια αδειοδότησης της τσιμεντοβιομηχανίας για καύση των επικίνδυνων για την υγεία RDF SRF.

Το σημείο διαμαρτυρίας, έξω από τη μεγαλύτερη δομή του Κέντρου Κ. Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας που φιλοξενεί άτομα χρόνιων παθήσεων και το οποίο επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός, δεν ήταν καθόλου τυχαίο  αφού βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ΤΙΤΑΝ  με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση της υγείας τόσο των εργαζομένων όσο και των ασθενών.

Μάλιστα, το ψήφισμα της Πρωτοβουλίας στο οποίο συμμετέχουν έως σήμερα 126 Σύλλογοι, προσυπογράφει και η Ένωση Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού Θ.Χ.Π.Θ. “Άγιος Παντελεήμων”.