Τη στιγμή που εκατομμύρια συνταξιούχοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί με τις συντάξεις τους, η κυβέρνηση -για πολλοστή φορά- εξαπατά χιλιάδες συνταξιούχους που περιμένουν την απονομή της σύνταξής τους» ανέφερε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.
 
Στη συνέχεια ο Γ. Βρούτσης παρέθεσε «το χρονικό της εξαπάτησης του υπουργείου Εργασίας»:
 
 

-Ιανουάριος 2017: Συνέντευξη Τύπου για την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ, 3/1/2017: Μέχρι τον Οκτώβρη του 2017 θα εκκαθαριστεί το σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

-Οκτώβριος 2017: Δελτίο ειδήσεων ΣΚΑΪ, 9/10/2017: Η πλήρης εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων θα λάβει χώρα οπωσδήποτε μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

-Μάρτιος 2018: Εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ», ΣΚΑΪ, 20/3/2018: Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης συνολικά είναι για εκκαθάριση του κύριου όγκου -σχεδόν όλου του όγκου- των ληξιπρόθεσμων τον Αύγουστο του 2018.

 
Ο Αύγουστος βέβαια έφτασε», υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης, «αλλά η κ. Αχτσιόγλου, κατά τη συνήθη πρακτική της, μεταθέτει με νέα δήλωση της τον χρόνο απονομής των συντάξεων»: “Προσπαθούμε να τελειώσουμε με το ζήτημα των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Το στοίχημα του Αυγούστου θα πάει λίγους μήνες πιο κάτω, αλλά νομίζω ότι εντός του χρόνου θα επιτευχθεί”.
 
Ο βουλευτής της ΝΔ κατέληξε ότι «δυστυχώς θύματά της είναι: Οι εργαζόμενοι που θα απολέσουν έναν μισθό από τη μείωση του αφορολογήτου από 1/1/2020, οι φτωχοί εργαζόμενοι της μερικής απασχόλησης των 317€, οι νέοι συνταξιούχοι που μετά τον Μάιο του 2016 είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται τουλάχιστον κατά 35% σε σχέση με το 2014, οι παλαιοί συνταξιούχοι που βρίσκονται σε παρατεταμένη αγωνία περιμένοντας τη νομοθετημένη μείωση της σύνταξης τους από 1/1/2019, και βέβαια, οι δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που περιμένουν την απονομή της σύνταξή τους για χρόνια».
 

Απάντηση υπουργείου Εργασίας

 
Στις δηλώσεις το βουλευτή της ΝΔ απάντησε το υπουργείο Εργασίας κατηγορώντας για θράσος το βουλευτή. «Ξεχνά μάλλον ότι ήταν ο ίδιος και η κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας στα πρόθυρα της κατάρρευσης και τους συνταξιούχους στο κοινωνικό περιθώριο» τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείο ενώ στη συνέχεια υπογραμμίζει πως «κάποια στιγμή όμως τα ψέματα του κυρίου Βρούτση πρέπει να τελειώσουν» και διερωτάται: «Ποιος εμπαίζει, λοιπόν, κύριε Βρούτση τους πολίτες»;
 
«Η παρούσα κυβέρνηση που μείωσε τις ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις κάτω από τις 50 χιλιάδες, καταβάλλοντας ταυτόχρονα 700 χιλιάδες συνταξιοδοτικές παροχές ή εσείς που μας αφήσατε κληρονομία 400 χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης; Η παρούσα κυβέρνηση που έστησε ξανά στα πόδια του το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με τον ΕΦΚΑ να παρουσιάζει πλεόνασμα 777 εκατ. ευρώ μετά από μόλις έναν χρόνο λειτουργίας ή εσείς κύριε Βρούτση που πετσοκόψατε 11 φορές τις συντάξεις και παραδώσατε ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ελλειμματικό κατά 1,1 δισ. ευρώ;», συμπληρώνει το υπουργείο Εργασίας.
 
«Όσο για τον κόσμο της εργασίας, γνωρίζει πολύ καλά ποιος υπερασπίζεται τα συμφέροντά του και ποιος τον εμπαίζει με θράσος και περισσή αλαζονεία. Γνωρίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις από τις 21 Αυγούστου και εργάζεται για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Όπως γνωρίζει και ότι είναι ο κύριος Βρούτσης και το κόμμα του αυτοί που κατεδάφισαν τους μισθούς κατά 22% και 32% για τους νέους, που κατήργησαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και διέλυσαν την αγορά εργασίας αφήνοντας την εργοδοσία ασύδοτη και ανεξέλεγκτη» καταλήγει το υπουργείο.