«Διαπραγμάτευση» επιχειρηματιών – Μητσοτάκη για την επταήμερη εργασία στην Κω

Την εφαρμογή της επταήμερης εργασίας έναντι του «εκβιασμού που γίνεται από τους ελέγχους» εμφανίζεται να ζήτησε επιχειρηματίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψη του δεύτερου στην Κω, με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να εμφανίζεται αποφασισμένος να «σαρώσουμε τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα» ως «οδοστρωτήρες».
|

Μέρος του διαλόγου που πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιχειρηματίες του νησιού κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κω αποκαλύπτει βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, κατά το οποίο ένας από αυτούς του ζητάει επίμονα τη θεσμοθέτηση της επταήμερης εργασίας.
 
«Επταήμερο εργασίας, όχι ο εκβιασμός που γίνεται από τους ελέγχους εδώ πέρα, όχι εξαήμερο, επταήμερο. Απαιτούμε να γίνει πιο εύκολο, πιο ευέλικτο το θέμα των επτά ημερών, και όχι να επικρέμεται η σπάθη των προστίμων» εμφανίζεται να του ζητάει ένας από τους επιχειρηματίες.
 
Στη συνέχεια, στο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα μέσω κοινωνικών δικτύων και δεν περιλαμβάνει τους πλήρης διαλόγους, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται να δηλώνει προς την ομήγυρη πως «δεν πρέπει να μπλέξουμε στα χωράφια των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν συμφωνήσει τι είναι καλό για τους ίδιους», ενώ σε άλλο σημείο δηλώνει αποφασισμένος να άρει τα εμπόδια που «κρατούν δέσμια» την επιχειρηματικότητα.
 
«Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα» δηλώνει ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ άγνωστο μένει εάν στην απάντησή του στον επιχειρηματία ξεκαθάρισε πως η θέση του είναι για την «επταήμερη λειτουργία» ή για την εργασία, όπως ανέφερε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο: 

Αχτσιόγλου: Τα εργασιακά δικαιώματα θα σαρώσει σαν οδοστρωτήρας ο Μητσοτάκης

 
«Σε αντίθεση με τα στελέχη του, που για μέρες προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν ακούσαμε καλά όταν ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για επταήμερη εργασία, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σήμερα εμβάθυνε στη θέση του αυτή με κυνική και αφοπλιστική ειλικρίνεια» έσπευσε να ρίξει τα βέλη της η Έφη Αχτσιόγλου μετά τη δημοσίευση του βίντεο..
 
«Επταήμερο εργασίας και όχι στον «εκβιασμό» από τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας και τα πρόστιμα, ήταν το αίτημα που τέθηκε στον κ. Μητσοτάκη. Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, η απάντησή του» συνέχισε, για να καταλήξει πως «είναι προφανές ότι για τη ΝΔ τα «εμπόδια» δεν είναι τίποτα άλλο από τα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτά θέλουν να «σαρώσουν ως οδοστρωτήρες», όπως εξάλλου το έκαναν και στο παρελθόν. Ας μην το επιτρέψουμε»


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις