Απολύτως ψευδείς χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, για σχέδιο προφυλακίσεων κατά τριών πολιτικών προσώπων πριν απο τις βουλευτικές εκλογές η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, η οποία κλήθηκε την Παρασκευή να καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η Μ. Παπασπύρου φέρεται να δήλωσε στους εισαγγελείς πως «ο κύριος Αγγελής λέει ξανά και ξανά τα ίδια ψέματα», ενώ φέρεται να υπογράμμισε πως εάν ο δικαστικός γνώριζε για ένα τέτοιο σχέδιο, όφειλε ως επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς να παρέμβει αμέσως και να το καταγγείλει.

Ακόμα, η πρώην επιθεωρήτρια υπογράμμισε πως παρά τους ισχυρισμούς Αγγελή, η αναφορά του δεν ευσταθεί, καθώς από τον περασμένο Αύγουστο, η δικογραφία Σαμαρά είχε αρχειοθετηθεί, γεγονός που ακυρώνει το όποιο τέτοιο σχέδιο. Πρόσθεσε ακόμα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πως ουδέποτε εκβιάστηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, και πως όλες οι πιέσεις που ασκήθηκαν, εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

«Μας έστελναν οι εισαγγελείς συνεχώς και νέα στοιχεία» φέρεται να δήλωσε η πρώην επιθεωρήτρια, σύμφωνα με το documentonews.gr.