Τα περί αποχώρησης από την κυβέρνηση στην περίπτωση που έρθει στη Βουλή προς ψήφιση πρόταση για σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ, η οποία να περιλαμβάνει και τον όρο «Μακεδονία» διέψευσε ο Πάνος Καμμένος.
 
 «Δεν υπάρχει τέτοια είδηση» δήλωσε χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας δημοσίευμα της real.gr το οποίο αναφέρει πως, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ο Π. Καμμένος «θα αποχωρήσει από μέλος της κυβέρνησης, εφόσον στη Βουλή έρθει προς ψήφιση πρόταση «για σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει και τον όρο “Μακεδονία” ως γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό ακόμα και στη σλάβικη γραφή».


«Θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους, μέχρι το πέρας της τετραετίας»

«Οι ΑΝΕΛ κάναμε μια έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και αυτήν την έντιμη συμφωνία θα την υπηρετήσουμε μέχρι τέλους, μέχρι το πέρας της τετραετίας», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τα σενάρια αποχώρησης του κόμματός του από την κυβέρνηση. 
 
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «οι εξελίξεις στην οικονομία, η έξοδος από τα μνημόνια, οι υποθέσεις της κάθαρσης της διαφθοράς προχωρούν», πρόσθεσε ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα ο λαός θα αντιληφθεί την έκβαση αυτής της συνεργασίας» και υποστήριξε ότι τα δυο κόμματα σέβονται απόλυτα το ένα το άλλο. 
 
Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το ζήτημα της ονομασίας του ΠΓΔΜ είπε ότι «οι Ανεξαρτητοι Έλληνες, ως ελεύθεροι πολίτες βεβαίως θα συμμετέχουν» και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος θα είναι στο εξωτερικό, αλλά πως η οικογένειά του θα δώσει το παρών. 
 
Κατά τον Π. Καμμένο, το συλλαλητήριο είναι μια έκφραση του ελληνικού λαού που βοηθάει και στις διαπραγματεύσεις για λύση του Σκοπιανού. «Είναι Έλληνες πολίτες που εκφράζουν μια εθνική θέση, βοηθούν λοιπόν στη διαπραγμάτευση, και μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα συμμετέχουν», επέμεινε. 
 
Ερωτηθείς για τη θέση των ΑΝΕΛ αναφορικά με το Σκοπιανό, απάντησε: «Κρατούμε τη θέση μας να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία ή παράγωγό της. Κρατάμε την εθνική θέση του 1992, του συμβουλιου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εμπιστευόμαστε τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά για να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις. Επιθυμούμε η λύση να έχει τον απαράβατο όρο τον οποιο θέτουμε». 
 
Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αυτές οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν αρκετό καιρό», και υπογράμμισε ότι οι Σκοπιανοί πρέπει να παραιτηθούν από όλες τις αλυτρωτικές τους θέσεις με συνταγματική αλλαγή.
 

«Ούτε μία στο δισεκατομμύριο να πέσει η κυβέρνηση»

 
«Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο δισεκατομμύριο να πέσει η κυβέρνηση», τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, προσερχόμενος στη κοινή συνεδρίαση του εκτελεστικού και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. 
 
Όπως είπε, με τον ΣΥΡΙΖΑ τους ΑΝΕΛ ενώνουν ακόμα η μάχη κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής, της μιντιακής δικτατορίας και ενός πολιτικού συστήματος που μας έφερε ως εδώ.

«Τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης»

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για τη στήριξή του στην κυβέρνηση βάζουν τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης. «Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου βάζουν οριστικά τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης διάφορων καλοθελητών του παλιού πολιτικού συστήματος», σημείωσαν χαρακτηριστικά πηγές της κυβέρνησης.
 
«Όσο και αν κάποιοι δε θέλουν, θα είναι αυτή η κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από τα μνημόνια και την επιτροπεία» καταλήγουν τα στελέχη του Μαξίμου, σημειώνοντας πως με τη στάση του ο κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ «οριοθέτησε» τις εκλογές για το 2019.