Φόβους για επιβολή ελέγχων κεφαλαίων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είχε εκφράσει η Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου.
 
Όποιος κάνει τέτοιες δηλώσεις, πρέπει να αναμβάνει και τις ευθύνες, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
Ο Γ. Σακελλαρίδης εξέφρασε εκ νέου την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και οι εταίροι μπορούν να καταλήξουν σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία μέχρι τα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου.
 
Για τις δόσεις του Ιουνίου προς το ΔΝΤ διέψευσε ότι υπάρχει πρόταση για «πακετάρισμα» σε μία, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θέλει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με δεδομένα τα προβλήματα ρευστότητας. 
 
 

Κανονικά μισθοί και συντάξεις
 

Είπε ακόμα ότι δεν τίθεται κανένα θέμα να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις Μαΐου.
 
Ανέφερε ότι στις συζητήσεις με τους εταίρους υπάρχει σύγκλιση στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, παραμένουν όμως ανοιχτά τα ζητήματα του ΦΠΑ, του ασφαλιστικού, των δημοσιονομικών και τα εργασιακά.
 
Σε ερώτηση από πού πηγάζει η αισιοδοξία της κυβέρνησης για συμφωνία μέσα στις επόμενες μέρες, τη στιγμή που ασφαλιστικό και εργασιακά αποτελούν κόκκινες γραμμές τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τους δανειστές, ενώ δεν έχει υπάρξει συμφωνία εδώ και τέσσερις μήνες, απάντησε: «Οι συνθήκες έχουν οδηγήσει σε ωρίμανση της κατάστασης, ώστε να επέλθει η συμφωνία στο χρονικό αυτό όριο».
 
 

Συνέχιση διαπραγματεύσεων
 

Ο Γ. Σακελλαρίδης ανακοίνωσε ότι στις 5 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συνεδριάσει η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης και ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν το πρωί της Τρίτης στις Βρυξέλλες.
 
Για το αν η 5η Ιουνίου αποτελεί καταληκτική ημερομηνία για συμφωνία, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει καταληκτικές ημερομηνίες, ούτε τελεσίγραφα και συμπλήρωσε ότι λόγω των προβλημάτων ρευστότητας υπάρχει επιτακτική ανάγκη και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη να επέλθει μία συμφωνία.