Σύμφωνα την Εφημερίδα των Συντακτών, η πρώην υφυπουργός Υγείας και καθηγήτρια Παθολογίας-Ανοσολογίας, που εργάζεται στην ιδιωτική κλινική «Ευρωκλινική», ενημερώθηκε από τους συνεργάτες της πως άγνωστοι εισέβαλαν στο γραφείο της, με αποτέλεσμα αυτό να βρεθεί ανοιγμένο και τα πράγματα της «άνω-κάτω».

Κατά το δημοσίευμα, που επικαλείται δηλώσεις της πρώην υπουργού, από το γραφείο της δεν εκλάπησαν υπολογιστές ή ένα laptop που υπήρχε, ούτε και κάποια χρήματα, με την ίδια να πιθανολογεί πως οι δράστες αναζητούσαν στοιχεία για σχέση της με οποιαδήποτε φαρμακοβιομηχανία.

Όπως αναφέρεται, η καθηγήτρια υποστηρίζει πως στόχος των δραστών πιθανόν να είναι να την εμπλέξουν σε υποθέσεις διαφθοράς. «Ίσως θέλουν να πάρουν στοιχεία και να τα πετάξουν ως λάσπη στον ανεμιστήρα» φέρεται να δήλωσε, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός πως ως καθηγήτρια λαμβάνει εγκεκριμένη από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) νόμιμη χρηματοδότηση για κλινικές μελέτες. Τονίζει ωστόσο πως τα εν λόγω έγγραφα «δεν είναι κάπου κλειδωμένα δημόσια έγγραφα, είναι στη διάθεση όλων, δεν είναι ανάγκη να μπει κάποιος έτσι».

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η Φ. Σκοπούλη προκάλεσε αίσθηση κατά την πρόσφατη κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014, όταν και έδωσε πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο το ΚΕΕΛΠΝΟ χρησίμευε για πολιτικά οφέλη για τις εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου. Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2013 είχε αποστείλει επιστολή στον τότε υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, την οποία και κοινοποίηση και στον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθώς και στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, θέτοντας ζήτημα ακόμα και για την αλλαγή του νομικού πλαισίου του ΚΕΕΛΠΝΟ.